Redders in nood

Mijn kinderen zwemmen graag. Niet te verwonderen, we hebben ze bij de geboorte net niet in het water gegooid, we hebben gewacht tot ze maand of vier waren om ze mee te nemen naar de watergewenning, obsessed als we waren om onze waterangst toch zeker niet aan hen door te geven.

Het is dus al voor het derde jaar op rij dat de kriebeldochter haar verjaardag viert in een zwembad in Brugge (den onze is nog niet klaar). Met zijn dertienen waren ze gisteren, een fantastische bende meisjes en jongens van net wel of net niet twaalf jaar.

Zij wilden ook wel eens op de opblaasbare octopus zitten die midden in het zwembad lag. Maar daar dachten de vijftienjarige gansterbende die er plaats op had genomen anders over.

Vier redders waren er ‘toezicht aan het houden’. Ik vraag me af, als er ooit eens iemand enige symptomen van verdrinking zou vertonen, of ze dan wel uit hun luie stoel zouden komen.

Van de 50 kinderen die gisteren in het zwembad waren, hadden ze er maar twee moeten uithalen. Twee. Een zat vet als een Boeddhabeeld boven op de octopus met armen en benen gekruist over zijn koninkrijk te kijken. Een tweede, ros en met een strak blauw zwembroekje aan (en dat de rosse zich hier niet aangesproken worden, mijn braven is ook ros geweest) duwde diegene die de boeddha aanduidde de dieperik in.

Twee jongens moesten er aangepakt worden.

Dan zouden 20 kinderen een plezantere namiddag gehad hebben.

Waarmee ik niet wil zeggen dat de onze geen prettige namiddag gehad hebben, verre van, maar waarmee ik wel wil zeggen dat ik me weer ongelooflijk geërgerd heb aan dingen waar ik toch niets aan kan veranderen, zijnde de laksheid en de luiheid van de gemakkelijkverdieners. Wedden dat dat diegene zijn die morgen gaan zwemmen. Bah!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s