Pipi-kaka strand

Ik citeer uit het Nieuwsblad van 21 feb geplukt van internet.

KNOKKE-HEIST – Onbekenden verzetten zich in Knokke tegen de uitspraken van burgemeester Leopold Lippens.

Op verschillende plaatsen in de badstad werden bordjes geplaatst die verwijzen naar de uitspraken van de Knokse burgemeester. Ze pikken het niet dat de honden niet meer mogen plassen op het strand. Ze vragen zich af of de high society ook de paardenpis op het strand zal moeten opruimen.

Nu men wete dat men niet altijd moet geloven wat het Nieuwsblad en andere gazetten schrijven. Waarmee ik wille zeggen kritisch te blijven in wat u leze. Maar hier toch mijnen reactie.

Ten eerste. De burgemeester heeft niet gezegd dat honden niet meer mogen plassen op het strand. Ik was erbij toen hij zijn zandopraapgedachte met mij en andere persmensen deeldigde. Hij heeft niet gezegd dat honden niet meer mogen plassen in het zand. Hij heeft wel gezegd dat hij niet wil hebben dat deze zomer kinderkes in hondenpis zitten te scheppen.

Ten eersteneneenhalf. Leopold Lippens is burgemeester van Knokke-Heist.

Ten tweede. De kortzichtige mensen die zich afvragen zich af of ‘de high society ook de paardenpis op het strand zal moeten opruimen’ wil ik bij deze de boodschap meegeven dat niet alle ruiters – en zeker niet mijn braven die op dit eigenste ogenblik met ons eigen paard op ons strand aan het rijden is – high society zijn. Alhoewel er wel wat high society te paarde over het strange galoppeert is het zeker geen elitesport (meer). Zeker niet als je je beperkt tot het huren van een paard en als je de gangbare prijzen vergelijkt met, ik zeg maar iets, het watersporten.

Ten derde wil ik diezelfde kortzichtige mensen de elementaire wijsheid meegeven dat een paard zelden of nooit op het strand zal pissen om het zo te zeggen. Een paard dat moet plassen moet zich daarvoor in een zeer kwetsbare stilstaande spreidstand zetten, iets wat al galoperend zeer moeilijk mogelijk is.

Soit…blijft natuurlijk nog de kaka…

Wat er ook van zij. Uitwerpselen zijn vies. En de burgemeester wil een proper Knokke-Heist. Na twee nachten en drie dagen vuil Parijs, ben ik blij met mijn proper Knokke-Heist.(Hierbij rekening houdende dat het net carnaval geweest is in Heist…)

ps. Onbekenden…lafaards! Als je protesteert, protesteer dan met je mond open en je gezicht in de gazette!

6 gedachten over “Pipi-kaka strand

 1. Isabelle Goeminne

  Een heel mooie en duidelijke verklaring! En overal zal men nu wel al weten dat de uitwerpselen moeten worden geruimd!

 2. Geeroms Julien

  Hopelijk voelen de baasjes zich toch iets meer verantwoordelijk dan vroeger , , er zijn er zelfs die het lef hebben hun kattenbakvulling op de stoep uit te kappen ( vastgesteld door de politie )

 3. Lotte Jegers

  Beste,

  Graag had ik deze zondag een uitstap willen plannen naar jullie mooie badstad. Nu is er bij mij toch wel enige verwarring rond dit kaka-pipi strand. Ik ben trotse eigenares van een hond en pak deze dan ook telkens mee als ik een uitstap plan. Hij is een zeer propere hond en ik zorg ook voor de nodige maatregelen als hij een grote boodschap doet. Maar ik kan hem wel niet verbieden om te plassen. Als hij dit op het strand zou doen dan zal ik dit ook opkuisen als jullie dit graag hebben. Maar dan heb ik toch een vraag als hij in de winkelstraat zou plassen. Wat dan te doen? Ik kan toch moeilijk een emmer water telkens meenemen? Of hoe zie jij dit? Kan jij me eventueel tips geven of een oplossing voor dit probleem. Want het laatste wat ik wil is een hoop boze blikken. Alvast hartelijk bedankt.

  Mvg

  Lotte Jegers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s