Terug naar de KAK?

In het For Freedom Museum hebben ze vorige week bezoek gekregen van een school uit Great-Britain, iets waar ze hier in Ramskapelle heel content mee waren, want dat museum, per slot van rekening, is een supermuseum, of zoals ik vorige week nog zei tegen een aantal mensen, als we op reis zouden gaan naar Normandië zou het vanboven op onze lijst van te bezoeken musea staan. Maar hélas, we zijn een ietsie pietsie weinig chauvinistisch en, face the truth, wat dichtbij is wordt vaak te veel onder gewaardeerd. Dus hebben de Jones brothers de pers nog eens aangesproken om hen in de gazette te zetten, wat ik gretig heb gedaan want je kan dat museum niet genoeg steunen vind ik, en ik vind ook dat je scholen niet genoeg kan motiveren om de wereld in te trekken. Het For Freedom Museum heeft ocharme nog maar acht Knokke-Heistse klassen op bezoek gehad. Daar komt echter verandering in want de middenschool en het atheneum hebben met een groep van 30 in april al een bezoek aan het museum gepland en ze gaan volgend schooljaar met al hun klassen op bezoek. Voilà.

Het was trouwens opendeurdag in ’t atheneum en de middenschool vorig weekend. En ik ben daar een keer goeiendag gaan zeggen, en ik was een beetje helemaal ondersteboven van de tentoonstelling die daar werd gehouden, in samenwerking met de Auschwitzstichting, en kaderend binnen het project over genocide en deportatie: ‘de Trein der Duizend’. Enkele leerlingen gaven zelf een woordje uitleg bij de tentoonstelling. In de paasvakantie zal bovendien een groep leerlingen van de school een bezoek brengen aan het kamp van Auschwitz. De jeugd van tegenwoordig…’t zijn bewonderenswaardige jongeren.

***

Terwijl ik daar zo in ’t atheneum een beetje met de directies aan het babbelen was van uit het glazen huis dat de lerarenkamer daar is, vertelden de twee heren ondertussen hoe boos ze eigenlijk wel zijn. Je moet weten, de twee, en hun team van leerkrachten, hebben de voorbije jaren, kweetniethoehard, echt heel hard gewerkt aan de opbouw van hun school. Ze hebben zich ondernemend getoond en vooruit strevend en investeren in de toekomst van hun school. Ze hebben lokalen heringericht, de school en de speelplaats opgekuist en een nieuwe frisse look gegeven. Meest recent is het verwijderen van de haag, en het plaatsen van een nieuwe omheining waar in ’t groot het aanbod aan studierichtingen zou geafficheerd worden.

Maar wat bleek nu op een paar dagen voor de opendeurdag? Plots is op het trottoir voor de school, een beetje voorbij de toegangspoort  een groot gat gegraven waar een grote openbare wc op zal geplaatst worden.  Een wc die niet bedoeld is voor hun leerlingen, maar voor de feestvierders van de Yssi’s en Dino’s en andere gezellige plaatsen. Een wc die niet enkel als wc zal gebruikt worden, maar ook als depot voor lege bierglazen. Jaja….

Een wc die zonder overleg plots voor je voordeur wordt geplaatst….mijnheer Ryckx en mijnheer Van Kerckvoorde zijn er niet blij mee….ik zou er ook niet blij mee zijn.

2 gedachten over “Terug naar de KAK?

  1. Rufin Duwel

    KAK of geen KAK, de pot op denken ze wellicht bij het gemeentebestuur. Als ze daar in de buurt een, zij het wel noodzakelijk, openbaar toilet willen plaatsen, waarom dan niet op het Verweeplein ter hoogte van de nachttenten of, als annexe van het toegangs gebouwtje van de parking, of waarom niet voor de ingang van het gemeentehuis. Is een even originele plaats als voor de ingang van een school.

  2. Deygers Frankie

    De overlast zal beperkt zijn, gezien er meer vakantie en vrije dagen zijn in de shool dan les. De omwonenden die dichter wonen dan de school hebben meer overlast van lawaai en gebroken glazen. Zorg dat er geen overlast is van jullie leerlingen. Alles begint met een goede opvoedingen voorlichting.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s