Kriebel werkt fulltime (maar dat is ooit anders geweest)

Minister De Coninck wil vrouwen meer voltijds doen werken. Ze heeft gelijk natuurlijk. Haar doelstelling is nobel. Ze wil vermijden dat als onze man er met een jongere versie vandoor gaat, wij niet met onze te voeden kroost aan het OCMW komen te staan.

Dat zoveel hoger opgeleide vrouwen niet voltijds aan het werk zijn. Daar heeft ze het vooral moeilijk mee. Dat het moeilijk is om na zoveel jaar op non-actief te zijn geweest terug aan werk te geraken, is een feit dat je niet kan tegen spreken.

Dat mannen maar een beetje minder moeten werken. Elk vier vijfde, dan moet de kleine al twee dagen minder naar de crèche. Alsof alle mannen zoals mijn Braven zijn…

***

Minister De Coninck is mis om zoveel druk op onze schouders te leggen. Ze heeft het moeilijk met het feit dat zoveel moeders met kinderen jongeren dan TWEE jaar niet of niet veel werken.

Ewèl madame de minister, ook wij hoger opgeleide vrouwen hebben recht om zelf ons kinderen te zogen. U moge dan wel fulltime blijven werken zijn, en zelfs twee jobs gecombineerd hebben toen u uw enige zoon groot bracht. U mag dan wel zo sterk zijn, een doorsneevrouw is ook maar een mens. Laat ons vrouwen vrouw zijn, en zelf keuzes maken, tijd maken voor kinderen en tijd maken voor carrière. Op het tempo dat ons lichaam het toe laat.

Gegroet, Kriebel, mama van twee tieners, en NU meer dan fulltime werkende.

 

2 gedachten over “Kriebel werkt fulltime (maar dat is ooit anders geweest)

  1. Eilish

    En ik heb ervoor gekozen om er te zijn tijdens de ‘apejaren’ van mijn kroost. Ik zal dus altijd perfect weten wie/wat hier mijn deur passeert.
    Geen minister die me gaat overtuigen om het anders te doen !

  2. ann

    Als alleenstaande moeder heb ik nooit kunnen profiteren van dit systeem…. Anderzijds, de kinderen gaan naar school, volgen toneel en intensief muziek, sporten, enz…. Wat moet ik thuis gaan doen als de kinderen er niet zijn? En ik zie en weet ook wel wie mijn deur passeert…. Idd tijd maken en open staan voor je kinderen, het andere moet maar een beetje wachten ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s