Borsten klein en groot…

Ik moet toch nog een keer terug komen op mijn kriebel over ongewenste intimiteiten. We zijn er allemaal nog lang niet over uitgebabbeld, vrees ik.

Vooreerst wil ik de talrijke dames danken die op mijn kriebel hebben gereageerd, per mail, via feeceboek of op de blog. En…ik moet hier ook de man danken (ik noem hem hier met opzet niet de heer) die op mijn kriebeltje heeft gereageerd. Hij kon de kern van de zaak niet beter hebben samen gevat, vind ik. Hij heeft ondertussen zijn publieke reactie verwijderd, dus ik kan hem hier niet meer letterlijk citeren, maar het kwam er op neer dat hem toe leek ‘hoe groter de omvang van de vrouw is, hoe groter de uitnodiging naar intimiteit’. Hij voegde een aantal smileys achter zijn opmerking toe, waardoor ik vermoedde dat hij zichzelf heel grappig vond.

Waarom, vroeg ik me later in bed af, terwijl ik naar een onbenullige CSI iets lag te kijken en Den Braven luid aan het snurken was. Waarom ben ik gestoord door deze opmerking? Ik bedoel, ik ben de Kriebel. Die trots is op hare decolté en zaterdag op ‘ t feestje heel de nacht met een bling bling in de ogen heeft rondgelopen. Ik heb complimentjes gegeven en geknuffeld. Zoenen (kuise op de wang) uitgedeeld en ontvangen. Ik ben De Kriebel. Om te quoten uit mijn cabaretstukje ‘ik lachen gerne, ik dansen gerne, ik kieken gerne noar de vinten’ (maar ‘k heb moar één vint, ze noemen hem Den Braven, …)

Waarom, waarom was ik dus zo gestoord door de borsten opmerking van deze man die nietsvermoedend een schijnbaar plezante opmerking op mijn profiel had gepost? En bij uitbreiding. Wat is er grappig en wat niet? Waar ligt de grens?

De nacht brengt altijd soelaas. De hersenen doen telkens netjes hun ordenend werk terwijl de geest slaapt, en ’s morgens bij het ontwaken van de eerste lentevogels (en het irritant piepen van de wekker) wist ik het: borsten, klein of groot, vragen niet naar een aanraking. Het is de vrouw die vraagt of niet vraagt. Het is de vrouw. Ik! Jij! Wij! De mannen die zich tegoed doen aan ongewenste intimiteiten eigenen zich het lichaam van een vrouw toe, zonder één moment maar rekening te houden met de wens van die vrouw. Ze nemen zonder te geven. En dat kan zelfs zonder aan te raken.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s