Wielerterro….een vervolg kon niet uitblijven

Lieve wieler….mensen,

Very impressed hoor, gisteren mijn blog afgeklokt op 647 lezers, daarmee is mijn vorig record verdubbeld! Veel reacties gekregen ook, waarvan zelfs van een fietsclub en van een paar cyclisten. Het waren reacties vooral van een fietsclub en van fietsers die weten wat belangrijk is. Die weten dat een zondagochtend samen fietsen dient om, ik citeer: “te genieten van een voormiddag zonder stress, van een beetje netwerken op de fiets, …met het vooruitzicht op x-aantal km verder het frisse pintje dat op ons wacht”. (Dat netwerken noemen de vrouwenfietsers gewoon ‘keuvelen’ en dat pintje, wat mij betreft toch na een stukje fietsen, is meestal een cavaatje, en van mijn hondjes moeten ze toch oppassen, want in tegenstelling tot hun bazinnetje bijten ze echt.)

Anderzijds zijn ook echte terroristenverhalen mijn mailbox binnen gerold. Over bendes die aan hoge snelheid door ons gemeentetje scheren, daarbij niets en niemand ontziend en met geen enkele verkeersregel rekening houdend. Over bendes die individuele fietsers die eens willen aansluiten, achter in de groep duwen. En erger nog, over valpartijen waarbij de vallende ‘team’genoot gewoon achtergelaten wordt. Alles voor de gemiddelde snelheid.

Me? Ik ben blij dat de discussie open getrokken is want, waar ik de ene groep fietsers in mijn hart sluit (altijd welkom voor een apero in mijn tuin), heb ik mijn buik vol van de andere.

Maar dat was al overduidelijk, niet?

Prettige werkdag iedereen! Morgen is ’t een feestdag en de zon zal schijnen. ‘k Peins dat ik een ritje met de fiets ga doen. Binnenkort Haventriathlon, en alhoewel ik weet dat ik als een van de laatste dat fietsparcours zal afgewerkt hebben, wil ik me wel amuseren onderweg, wil ik niet té veel afzien, dus moet ik toch wel een beetje trainen toch…

Ach…als er achteraf maar cava is…

Een gedachte over “Wielerterro….een vervolg kon niet uitblijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s