Het zwembad van Knokke-Heist

Mijn Kriebel zoals die is verschenen in Tam-Tam van vandaag…

Er bestaan twee soorten mensen. Zij die zeggen dat er nooit iets te doen is in Knokke-Heist. En zij die niet weten waar eerst gelopen omdat er zo veel te doen is in Knokke-Heist. Ik noem ze de zuurpruimen en de positivo’s. Ik ben ontegensprekelijk een positivo. En er is maar één iets wat deze positivo echt ambetant kan maken, en dat zijn zuurpruimen. Neem nu dat nieuwe zwembad dat op 11 augustus open gaat. ’t Is waar, we hebben er lang op moeten wachten. ’t Is waar, ’t is groots. ’t Is waar, het zal onze gemeente een fortuin kosten. En neen, er zal geen gratis toegang zijn voor Knokke-Heistenaars. Maar menschen van Knokke-Heist, wat willen jullie eigenlijk? Ik heb – weeral – het geluk gehad een werkbezoek aan het zwembad te mogen brengen. Het tweede al. De eerste keer stond het bad nog niet onder dak. Nu wel. Nu stond er zelfs al water in het zwemgedeelte. Pompen en toestellen worden er al getest. Tussen de glijbanen stonden nog stellingen en het golfslagbad en de jacuzzi was nog een betonblok. Maar nu al…kreeg ik een extatische soort van kippenvelgevoel. Mens, wat ben ik blij dat ik in Knokke-Heist woon. Dat dit mijn zwembad zal worden. Schoner dan Centerparcs, milieubewuster gebouwd dan welk zwembad ook, technisch hoogstaander, met een door interieurarchitecten ontworpen ongezien design, veilig, proper, stijlvol, leutig,…Er bestaan twee soorten mensen. Zij die zullen zagen over het zwembad omdat ze zagen over alles. Zij die ervan zullen genieten. Omdat ze genieten van alles. Kriebel behoort tot de genietende soort.

4 gedachten over “Het zwembad van Knokke-Heist

 1. Jantje

  Ik kan er best mee leven dat het niet gratis is. Wat ik echter wél hoop (en minder mee zou kunnen leven…) is dat het zwembad niet weer in de kortste keren ingepalmd wordt door allerlei clubs en groepjes (zwangere vrouwen, aquagym, discoswim, 3e leeftijd, jeugdzwemmen, watergewenning, anders- validen, “rustig” zwemmen etc…etc..) Dit is in sommige baden echt een pest ! Voor mij allemaal best OK, maar dan na 19H30 als een werkend mens ook de kans gekregen heeft om zijn baantjes te trekken.

  1. De Kriebel Berichtauteur

   groot gelijk Jantje van het zwembad, naar ik mij heb laten vertellen is de afspraak dat er ten allen tijde twee baantjes zouden zijn voor ‘vrij’ zwemmen, bovendien is er ook een apart instructiebad voor zwemlessen en consoorten, laat ons dus hopen…

 2. Joran Rapol

  Net als het Noordzeebad, in Blankenberge. Daar is het inderdaad wel een pest geworden! Als een mens zoveel betaalt, dan verwacht men niet dat hij zo 1 half baantje krijgt om in te zwemmen. Het is niet verboden eens iets speciaals te doen voor de minder-validen bijvoorbeeld. maar niet elke dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s