Het onderwijs…nog een keer

Ik val in herhaling, I know, maar ik blijf bij heel de onderwijs-hervorming-discussie vasthouden aan het standpunt dat ik al jaaaaaaaaaren verdedig. Het is niet zozeer ‘het onderwijs’ dat moet veranderd worden. Het is ‘de attitude van de ouders’. De mentaliteit.

Hoeveel keer heb ik het de voorbije weken al mogen horen. Volgt je dochter Latijn? Ja, ze kan dan nog altijd zakken hé…Neen, beste mensen, ze kan niet zakken. Ze kan veranderen. En neen. Ze begint er niet aan met de vooropzet om na de kerstperiode te zakken. Ze volgt Latijn omdat dit een voor haar geschikte richting is.

En hoeveel keer heb ik al mogen horen…ja, mijn kind, dat wordt geen grote student maar ja…’t moderne, hij kan maar proberen hé, hij kan dan nog zakken. Mis, mis, mis…

’t Is waar. Ons onderwijssysteem heeft hervormingen nodig. Maar ’t is de realiteit. Ze zitten er nog niet direct aan te komen. Vandaar, mijn oproep, voor de zoveeeeeeeeelste keer. Probeer bij de studiekeuze van je kind, in de mate van het mogelijke, je kind VANDAAG te positioneren in een richting die voor hem of haar het beste is. Zodat ze op de voor hen meest verrijkende manier die studiejaren kunnen doorkomen en gaandeweg hun weg kunnen zoeken. En als je kind coiffeuzetje of een schrijnwerker zal worden, wees er dan even trots op als op de toekomstige bankbediende.

Wedden dat de schrijnwerker meer zal verdienen?

De secundaire middelbare puber adolescenten periode is voor onze kinderen zo al moeilijk genoeg. Maak het ze niet nog moeilijker door van hen allemaal studenten te willen maken.

2 Comments

  1. Mochten meer kinderen de richting mogen volgen van hun keuze, en niet die van de ouders, er zouden er veel minder schoolmoe zijn halverwege de rit.
    Ik heb respect voor al wie op een eerlijke wijze zijn centen verdient. Straks is er verdorie in heel dit land geen deftige vakman meer te vinden als iedereen zijn brood achter een bureau moet verdienen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s