Nog school…

Ik heb geen recht van spreken. Mijn kinderen zijn smartjes. En bovendien zijn ze van die soort die goede punten belangrijk vinden. Dat is gewoon intrinsiek (of zoiets) aan henzelf. We hebben zelfs geen cadeautjes-voor-een-goed-rapport traditie. (Dat is extrinsieke motivatie). Ze hebben gewoon tot nu toe altijd al een goed rapport gehad. Een zeer comfortabele situatie voor de mama dus. Ben zelfs wat verlegen om hun extreem goede punten online te zetten.

Maar ik ben De Kriebel. Ik kan mijn mond niet houden. En ik heb de verrijkende ervaring in mij, een paar keer voor de klas gestaan te hebben geweest te zijn. Dus moet ik nog wat kwijt over ‘het onderwijs’.  Ik nodig iedereen uit eens een jaar voor de klas te staan, een deliberatie mee te maken en dan rapporten uit te delen. Ook ik had intrinsieke gasten in de klas indentijd. Zij slaagden probleemloos. Omdat ze in de voor hen goede richting studeerden en/of omdat ze hard werkten. Maar ik heb ook de andere kant meegemaakt. De leerling die het hele jaar zich amuseerde door zijn best te doen in de klas om het mij én zijn medeleerlingen zo vervelend mogelijk te maken. Om dan met een 52 komma zoveel en een reeks buizen mij en zijn medeleerlingen achteraf met zijn gedelibereerde A-attest te komen uitlachen. Ik heb geen recht van spreken. I know. Maar content zijn met alleen maar een A-attest…hmmm…easy.

Wat ik wil zeggen is. Wees trots op de 65% of zo waar je voor gewerkt hebt en die je verdiend hebt. Maar neem geen genoegen met een A-attest waar de gedelibereerde ook weg mee komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s