Dag 3 van 17

Wie mij ook op facebook volgt, leeft al drie dagen mee.

Kriebel is op dieet.

Een jaar of twee geleden had ik al een keer een feeceboekpagina opgericht (en ondertussen opnieuw geschrapt) die ik de welluidende titel had meegegeven ‘help Christel vermageren’. Ik kreeg daar snel een paar volgers op en sympathieke reacties, meestal van menschen die mijn wens om te vermageren compleet absurd vonden.

Ondertussen zijn we weer een paar kilo’s verder….

Zeker de voorbije wintermaanden ging de teller gestaag omhoog, niet alleen van de weegschaal, ook en vooral mijn vetpercentage scheerde hoge toppen. De zomer en de bijhorende kampeervakantie vormden een keerpunt. Wij hebben wel een frigo in de sleurhut, maar weinig plaats, mayonaises verdwijnen als vanzelf van de menu en er wordt op ons buitenvuurtje bijna dagelijks vers gekookt. Ik ben een met een gezond gevoel thuisgekomen. Dat gevoel weerspiegelde zich echter niet in de weegschaalcijfers. Geen wonder ook, elke dag croissantjes, een halve fles wijn en een ijsje, zoetige tussendoortjes, geen sport…dat moet zich ergens wreken.

Zoals ik gisteren tegen iemand zei…het is geen 5 voor 12, het is 2 over 40. Als ik mijn lichaam nu geen pauze gun, ben ik tegen mijn 50ste een wandelend bolletje vet. Een afgetakeld stukje vrouw. Dat wil ik niet. Ik wil dat den Braven fier is om met mijn op feestjes te verschijnen. Dat hij terwijl naar knappe blondines kijkt, dat deert mij niet. Ik kijk ook eens graag naar een schone body van een knappe man, van ver, daar is niets mis mee. Als ik er zelf nog maar mag zijn.

Als ik eergisteren dus aan een echt dieet ben gestart, is dat niet zozeer een modegril om plotseling een slank poppeke te worden. Nooit geweest, en zal ik nooit zijn. I wont go changing…Maar….Ik wil gezond zijn. Omdat het echter ‘vanzelf’ niet gaat, omdat ‘opletten’ niet voldoende is of binnen de kortste keren opnieuw leidt tot braspartijen, neem ik het deze keer serieuzer op, gestructureerder. Ik heb de intentie op lange termijn mijn voedingsgewoonten te verbeteren, het gebruik vet en suikers in mijn bestaan te controleren. Stap 1 is een zeventiendagen programma dat bestaat uit proteïnen en veel groenten. Ik moet zeggen, aardig gelukt tot nu toe, lekker gegeten. Ik heb ook al wel gedroomd van taart en chocolade in overvloed, het was moeilijk thuiskomen gisterenavond en niet in de zetel te ploffen en mezelf een glas wijn uit te schenken…kids en braven hadden gelukkig hun ijsje al op. Maar het zal lukken…en het zal vooral lukken omdat het meer dan een paar jaar geleden, het nodig is dat het lukt. De massaal steunende reacties op facebook, de tips en tricks die ik al heb gekregen, bevestigen dat het nodig is. Ik denk dat ik een goede beslissing heb gemaakt.

In april hebben we opnieuw onze blue&white party, na drie edities ben ik toe aan een nieuw kleed en ik wil dat het niet een kleed wordt waarin ik me moet verhullen maar een kleed waarin ik me kan tonen. Yes I can…

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s