De Niet-VerAndering van Bart de Wever

Pathetic vond ik de boekvoorstelling van Bart De Wever. Hij woog 140 kg en wou niet vroeg dood gaan zoals zijn vader en zijn vier kleine kindertjes alleen achterlaten. Ocharme. Het klonk zoals een mislukte acteurprestatie, een imitatie van Fernard Costermans in de Kampioenen.

Hey, don’t get me wrong hier. Ik heb bewondering voor zijn prestatie. Voor het verlies van De Wevers kilo’s. Het vraagt moed en karakter om je leven om te gooien en tientallen kilo’s af te vallen. Daar hoor je me niets over zeggen.

Maar het is met zijn boekpresentatie dat hij door de mand valt. Kijk…we leven in een pré-verkiezingsperiode en dat is afschuwelijk. De loze beloftes vliegen rond onze oren. De mensen die 6 jaar en sommige al langer goed werk, en diegenen die al evenlang of langer, positieve kritiek en opbouwende verbeteringen aan het leveren zijn, worden uit de gazetten geduwd door niet-wits die nog alles te bewijzen hebben of erger afbrekers. Zij die campagne voeren door andere af te breken. Afgrijselijk.

Maar wat de Wever met zijn boek hier heeft gepresteerd. Dat is je reinste leugens in je blote gezicht gooien. Dat zijn boek geen campagneboek is, is een feit dat als een paal een kilomter boven water staat…het is een dieetboek. Maar dat hij zijn boek in volle pré-verkiezingsperiode in de media gooit, is je reinste campagnetechniek.

Maar zelfs tot daar kan ik hem nog volgen.

Dat hij echter luidkeels aan ieder die het horen wil vertelt, dat de presentatie van zijn boek deze week, deze préverkiezingstijd, niet tot zijn manier van campagnevoeren behoort. Dat is recht in je gezicht liegen en je er mee uitlachen.

Er zijn er die bang zijn dat hij met zijn kilo’s ook zijn streken heeft verleerd. Niet bang zijn. Deze n-va’er staat Niet voor VerAndering.

2 gedachten over “De Niet-VerAndering van Bart de Wever

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s