Slechte journalisten

Ik heb het niet voor Bart De Wever. Pas op. Daarmee breng ik hier geen hulde aan de meerderheid. Een beleid heeft oppositie nodig. Alleen een ping-pong spelletje tussen de twee kan leiden tot een goed beleid. Anders vervallen we in hoogmoed. Slechte ziekte. We hebben dus de twee nodig.

Maar ik heb het niet voor Bart De Wever. Gisteren al zappende in de Kruitfabriek  van het nieuwe Vier terecht gekomen. Wever in discussie met Torfs. Zalig. Torfs tenminste een man die kan discussiëren zonder agressief te worden. De Wever kan dat niet. Op bepaalde momenten leek hij mij zelfs een beetje die judocoach achterna te gaan, Dedecker, nog zo een van groot laweit van weinig actie. Straks is De Wever ook passé.

De poltitiekers lopen op de toppen van hun tenen. Ze weten niet hoe in de kijker (mediakijker en andere) te lopen. Ze doen er alles aan om in alles wat ze doen, overtuigend over te komen. Voor de politici is het nu zenuwslopend. Af en toe wordt ze een halt toegeroepen. Zoals gisteren op de Scholenveldloop toen werd afgeroepen, “dit is een kinderfeest, hier wordt geen campagne gevoerd”. Zalig vond ik dat enerzijds. Overbodig was het anderzijds. Want de enige politieker die ik heb gezien was een mama, en sportverantwoordelijke. En een lijstduwer. En dat’s it. Soit. Moeilijke tijden.

Maar ook voor de redacties van gazetjes en programma’s allerlei is het nu zenuwslopen. De strijd om de lezer/kijker is hard, de strijd om de strafste quote, het meest besproken artikel, de ‘beste’ opinievorming,…

En wie is de pineut van de clash tussen de politiek en de media? Of course…de journalist. De Wever, om terug te komen op de Kruitfabriek, heeft gisteren gedaan wat elke machteloze die een fout gemaakt heeft die hij niet meer kan rechtzetten (met name een interview weigeren aan Knack) doet: afbreken. Met name de journalist afbreken en verwijten een slechte journalist te zijn. Nu, ik ken diene journalist van dat bewuste artikel in Knack niet. Ik weet dat journalisten van Knack en andere hoog aangeschreven schrijfsels over het algemeen neerkijken op regiojournalistjes die de good news show van elke dag brengen, zoals ik. Maar ik weet één iets. Als De Wever in een discussie niet verder geraakt dan een journalist te verwijten een slechte journalist te zijn. Dan is hij in zijn discussievoering verliezende partij. Slecht bezig De Wever…

1 Comment

  1. Maar aangezien slechte publiciteit niet bestaat, en de bewuste heer in jouw artikel ook 5 keer vernoemd wordt, heeft hij eigenlijk toch weer een beetje gewonnen. Het artikel weigeren heeft hem meer publiciteit opgebracht dan de vragen van de journalist te beantwoorden … Ik denk dat hij in zijn vuistje lacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s