Politics & Comedy

Ik heb genoeg over politiek geschreven vind ik de laatste tijd. Ik hou ermee op. Ik wens al mijn political friends heel veel goed moed en succes de komende twee weken en de daaropvolgende zes jaar.

(n 2018 neem ik een maand of twee congé in september/oktober denk ik. Of ga ik in afzondering om mijn bestseller te schrijven.)

Soit,  we zijn nog altijd 2012. En ik ga de komende dagen veel schrijven over de essentie des levens, comedy. Want wie comedy niet kent, ’t leven niet leidt, vind ik. Comedy leert het leven te relativeren.

Wie niet kan relativeren, lijkt mij redelijk gestoord in negatieve zin. Niet prettig gestoord, zoals sommige comedians.

Dit gezegd zijnde, enkele belangrijke mededelingen:

Morgen zaterdag 29 september wordt op plechtige wijze de vernieuwde theaterzaal van het Casino van Blankenberge geopend. Er is een opendeurdag. Tussen 13u30 en 17u. Iedereen mag daar zo binnen en buiten wandelen, en terwijl u dat doet mag u ook gaan zitten of niet, en  terwijl u dat doet zullen er mensen iets doen op een podium. Ikzelve zal mijn Ode aan den Braven nog eens brengen, om 14u30. Achter de schermen ben ik al volop aan het schrijven aan een vervolg. Ik denk aan het einde van dit jaar (ik bedoel daarmee schooljaar) een voorstellinkske van een uur te hebben. Maar morgen dus, Ode aan den Braven, door De Kriebel, om 14u30, voor het eerst buiten Knokke-Heist op de planken, bij de buren in Blankenberge. Ik ben nervous as hell natuurlijk, hoe zal een ander publiek op Kriebel reageren?

Wat een uitdaging, wat een uitdaging…waarom doe je dat jezelf aan, zei een van mijn friends nog niet zo lang geleden. ’t Antwoord is simpel. De kick, als het lukt, is te groot. Ik ga om te lukken morgen. Ik luk als de zaal, de 5 of de 50 of de 500 man (en vrouw) die er zal zitten, lacht.

En als ik niet luk? Vallen en weer opstaan. Het opgeven heb ik samen met het vet in mijn lichaam opgegeven. (Ondertussen een maand bezig, min 7 kg, nog een klein killootje, langzaamaan terug aan het normaliseren en vanaf dinsdag naar de fitness.)

Ik ben aan het afwijken. Ik was belangrijke mededelingen aan het doen. Zeer belangrijk. Vanavond halve finale Belgium’s ot Talent, 20u30, VTM, zeker kijken.

En duimen voor den Dieter van Kunst Veredeld met een d, de mens die mij vorig jaar geleerd heeft hoe een piano aan te raken. En hoe ik die aanraak…dat zie je morgen in Blankenberge, hé.

Welkom.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s