Poesje mahww

Ik heb mijn twee katten geknuffeld vanmorgen. (Naast mijn twee kinderen en twee honden heb ik idd ook twee katten, gelukkig maar één man.)

Ik heb ze geknuffeld, in gedachten, want ik ben allergisch as hell voor katten. Eerder dan een gezelschapsdier zijn de katten bij ons functioneel. Ze wonen in het tuinhuis en in het verwarmde waskot, ze krijgen twee keer per dag whiskas voorgeschoteld maar ze zijn geen huisdieren pur sang: ze hebben ook een job uit te voeren. Hun taak is andere katten en ook muizen uit onze tuin en bij uitbreiding keuken, living en badkamer te houden. Onze straat wemelt van de katten, en zoals den Braven zei zoveel jaar geleden toen de eerste kat bij ons kwam wonen. “Ik kuisn liever de stroent op van mijn eign kattn dan van een vremden.” Dit ter inleiding om te zeggen dat ik geen kattenmens ben, maar dat ik toch een zekere affectie voel voor de dieren die in mijn tuin wonen en die allebei gemakkelijkheidshalve luisteren naar de naam ‘poes’.

‘Poes’ en ‘Poes’ hebben deze morgen bovenop hun lekkere pot eten een extraatje gekregen, wat hesp en een stukje salami. Dit om het kattenras te troosten voor het verschrikkelijke onrecht dat hen is aangedaan door Jan Fabre. Ik las vanmorgen in mijn gazette dat een filmploeg in Antwerpen met levende katten aan het gooien was. “De dieren krijsten het uit…en smakten neer op de trappen van het Antwerpse stadhuis. Het was pas toen een van de technici protesteerde en letterlijk de lichten uitdraaide, dat aan de mishandeling een einde kwam.”

Die technicus verdient een standbeeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s