Vive le Dakar (allez ik bedoel den échten hé, dien in Afrika)

Eerlijk is eerlijk. Koersen met auto’s is toch een beetje een sport voor groot (en rijk) geworden kleine jongens. Een kostelijk spelletje.

Maar eerlijk is eerlijk. So what? Het is entertainement voor ons allemaal.

Ik heb van ’t weekend de volgende niet opgaande vergelijking gemaakt maar misschien zit er toch iets in: neem de Dakar weg uit de woestijn en er rest alleen woestijn. Neem het toerisme weg van het strand van Knokke en er rest alleen strand.

Tuurlijk kan je nu luid gaan protesteren omdat rijke jongens met dure auto’s door arme landen gaan koersen. Maar misschien brengen ze hen meer dan entertainement alleen.

Ik ben dus fan. Ik ben fan van de Africa Eco Race. Dat weten jullie al. En mijn zoon …Af en toe heeft hij eens een gelukkigste dag van zijn leven. En zaterdag was misschien niet de gelukkigste dag van zijn leven – dat ware te veel eer – maar het was toch een zeer blije dag voor hem. Hij was opnieuw zeer blij dat hij in Knokke-Heist woont, in die bijzondere gemeente waar er meer is dan zand alleen. Waar hij in een Afrika race Dakar-auto mocht zitten. Gewoon eventjes vasthouden en proeven. Beziet dat tootje van hem. Heerlijk. (dubbelklik voor meer)

DSC_0032

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s