Cyrano….

Het zweet loopt langs mijn rug terwijl ik aan het schrijven ben. Niet dat ik stress heb voor een of ander. Neje…gewoon grieperig. pfff…vind niet leuk.

Vind wel leuk dat ik hier beetje reclame mag maken voor Cyrano, Neuzen in. Zoals sommige al weten, sta ik af en toe zeer graag een keer op een podium. OP 21, 22 en 23 maart sta ik daar een keer niet Kriebel-alleen maar vorm ik er een minuscuul klein onderdeeltje van een ongelooflijk toffe groep mensen die allemaal zeer graag op het podium staan. Samen spelen we Cyrano. Samen spelen we. We spelen samen. Spelen. Ik mag meespelen met het KTKH! Kom dat zien. Het wordt de moeite.

Dit is het verhaal:

“Ook zo ontevreden over je lijf? Of alvast over bepaalde onderdelen ervan? Billen te dik, benen te kort, heupen te smal of te breed, borsten te klein, lippen te fijn, neus te groot, tenen te lang, … ’t Zal je maar overkomen. En als je daardoor ook nog niet aan een lief geraakt, dan ben je helemaal te beklagen, toch? Ze mogen dan nog zeggen “’t zit van binnen”, maar wie kijkt er verder dan zijn neus lang is als het om schoonheid gaat? Ja, ja, als de schaduw van je neus buiten de boord van de spiegel valt, wie liegt er dan? Plastische chirurgie dan maar? Als je ’t kunt betalen. Zoniet, dan blijf je ermee zitten.

Zo verging het ook Savinien de Cyrano de Bergerac, de 17de eeuwse soldaat-schrijver en soldaat-facteur. Zijn liefde voor Roxane werd in de weg gestaan door zijn kolossale reukorgaan. Plastische chirurgie bestond toen nog niet. Daarom vocht hij ervoor, ertegen en ook wel eens ermee, met zijn neus. Maar wat hij ook deed, Roxane zag hem niet staan, allez, zijn neus wél natuurlijk. Het was weliswaar vooral de schoonheid van de jonge Christian die haar in het oog sprong en verblindde. Uit liefde voor Roxane trekt Cyrano zich terug in de schaduw van zijn neus. Hij leent Christian zijn geest, Christian leent hem zijn lijf. Samen veroveren ze Roxane.

Ook benieuwd hoe het afloopt? Steek je neus, en al de rest ook, dan maar eens bij ons binnen in C.C. Scharpoord. En maak je vooral geen zorgen over je tekorten en je ‘tevelen’. Hoe meer, hoe liever. Wij maken brandhout van jouw gebreken en theater van dat brandhout, vurig theater, welsprekend, romantisch, grappig en hedendaags. Echt een stuk voor curieuze neuzen.

grf_cyrano

Volgende acteurs spelen mee: Alexander Van Eeghem, Ann Van Geeteruyen, Bert De Nijs, Christa Pintelon, Christel Bedert, Danny Lannoy, Filip Depoortere, Georges Van Coile, Ilse Gysel, Jan De Groote, Janice Gryson, Jessie Poppe, John Poppe, Kurt Maenhout, Luc Merlevede, Marie-Jeanne Haegebaert, Saskia Peckelbeen, Steve Poppe,Thomas Coolen, Tomas Michils, Valerie De Sutter, Veronique Buysse, Vicky Stuer en Yves Merlevede.” (foto Bert De Nijs)

regie en scenografie: Marc Mosar

Voorstellingen

in het Cultuurcentrum Scharpoord – Meerlaan 32 – 8300 Knokke-Heist (050 630 430) telkens om 20 u.

donderdag 21 maart 2013
vrijdag 22 maart 2013
zaterdag 23 maart 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s