Blue&White party voor Flame

Beste vrienden,

Op een paar dagen voor de Blue&White party – voor die enkeling die het nog niet weet, zaterdag 20 april 2013, hoeve Vier Ambachten, Knokke-Heist – geven we jullie hier graag een update over ‘het goede doel’ dat we dit jaar steunen.

U wete het, www.ngoflame.be. We doen het dit jaar voor een brandwondencentrum ver van huis, in Burkina Faso, opgericht door iemand dicht bij huis, dr. Michel Van Brussel uit Knokke-Heist. Michel en zijn collega Luc De Clerck zijn dit jaar tien jaar actief in de brandwondenzorg in Burkina, runnen sinds zeven jaar een klein ziekenhuis, hebben daar al sindsdien al 2654 patiënten gratis behandeld, goed voor ongeveer 12.000 wondbehandelingen. Dit jaar wordt er gestart met de bouw van een eigen hospitaal met operatiekwartier. Begin dit jaar waren Michel en Luc in Burkina om daartoe de nodige voorbereidingen te treffen. U kon op de blog van de website en op de ngo Flame facebookpagina dit verhaal uitgebreid volgen. We zijn ondertussen begin april en dit is de situatie: het bouwplan is af, er is een prijsofferte binnen van de aannemer in Burkina (de bouw zelf wordt gerealiseerd door ex-brandwondpatiënten) en de financiering wordt afgerond. Doelstelling is het hospitaal te kunnen openen eind dit jaar.

Met de steun van onze sponsors en onze gasten op de Blue&White party hopen wij op 20 april een mooi bedrag te kunnen verzamelen waarmee we zullen meebouwen aan het hospitaal. Meer concreet zal de opbrengst van de Blue&White party dienen om het operatiekwartier van zuurstof voorzien. Ik laat dr. Van Brussel het hier zelf verwoorden. “Zuurstof is essentieel voor de werking van een operatiezaal. Patiënten die in slaap zijn hebben altijd ogenblikken waarop gewone lucht niet voldoende zuurstof bevat en dan moeten verhoogde concentraties daarvan kunnen gegeven worden. Daarvoor heb je uiteraard een voorraad nodig, meestal een soort zuurstoffles die je koopt en de leidingen die de zuurstof naar de operatiezaal brengen. Dat betekent dus dat de inkomsten van de avond naar het loodgieterijwerk gaan waardoor het OK van zuurstof wordt voorzien en uiteraard naar de beveiligingssystemen die daarvoor nodig zijn. Denk aan drukmeters die alarm moeten geven wanneer het reservoir leeg dreigt te geraken of wanneer er onderweg een lek is. Denk ook aan de brandbeveiliging. Zuurstof kan immers zowat ALLES doen branden en is op zich dus best een gevaarlijk gas.”

De Blue&White party zal dus meebouwen aan de brandveiligheid van een brandwondenkliniek…

Tickets voor de party kunnen nog altijd besteld worden via christeltamtam@telenet.be en cathy.swinnen@skynet.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s