Triathlon…de next generation, en parkeren this generation

Zonet mijn dochter afgezet op de eerste 3atlon4fun training. En daarmee is de cirkel rond. Als ’t op sport aan komt, mijn hometown Hokke-Kneist, geslaagd.

Als het op parkeerbeleid aankomt. Falende.

Wie mij volgt op facebook heeft het al kunnen lezen. Kriebel heeft gisteren haar zoveelste parkeerboete binnen gehaald. Uitgeschreven om 18u18. Op een plaats waar je niet eens hoeft te betalen. Op de parking aan Stormmeeuw. Ik heb nochtans een bewonerskaart betaald in het begin van het jaar. (Perskaart geeft mij geen recht op gratis parking. Ik vraag mij af waar het wel recht op geeft. Heb er tot nu toe nog niets aan gehad.) Parking Stormmeeuw dus. Blauwe zone is dat. ‘Normaal’ hoef je in blauwe zones je parkeerschijf niet te leggen als je een bewonerskaart hebt betaald in het begin van het jaar. Op parking Stormmeeuw wel. Ik weet dat. Ik ken heel dat parkeergedoe uit mijn hoofd. Ik heb er lang genoeg op zitten blokken. Rood Lippenslaan, oranje zijstraat, groen, grijs…zouden er nog kleuren in de regenboog zijn waar ze hier een andere zone voor kunnen uitvinden?

Neen…je mag zeggen wat je wilt. Ik had mijn schijf moeten leggen.

Toch.

De parkeerwachter zou op nog geen driekwart voor het avonduur nog tickets mogen uitschrijven (de boetes zijn er om te vermijden dat menschen er heel ’t weekend hun voiture zetten, op maandagavond als er geen kat op de parking staat, heeft het geen andere functie om boetes uit te schrijven dan de kassa te vullen). Toch, de parkeerwachter was misschien niet ‘juist’ maar wel strikt. Niets op aan te merken. Ik had mijn kaart moeten leggen. De enige schuldige voor die boete ben ik.

En toch blijf ik bij mijn standpunt: dit parkeerbeleid hier in ons Knokke-Heist. It really sucks. En ja…ik geef toe. Ik sta nogal ‘pinnig’ de laatste tijd. Zeer pinnig zelfs. (Gelukkig was er bij het binnen rijven van mijn boete niemand in de buurt. Hij of zij zou het wellicht niet overleefd hebben.)’t Zal de stand van de maan zijn. Maar het mag zijn wat het wilt. ’t Is niet omdat ik de zoveelste boete heb. Of misschien wel. Maar in ieder geval. Ik vind niets goeds aan heel dat parkeerbeleidgedoe.

Over sport hoor je mij geen slecht woord zeggen.

2 Comments

  1. Kriebeltje, een perskaart is een beroepskaart. Een journalist die enkel denkt aan voordelen is niet objectief. Men staat niet boven de wet als journalist. Je bent tegen het parkeerbeleid maar voor de Gemeentebelangen. Van waar komt het parkeerplan dan? Kijk voor je iets schrijft eens in de spiegel en wees eerlijk met jezelf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s