De Baloise Ronde van België

De Ronde van België, dat heet nu de Baloise Belgium Tour, klinkt belachelijk maar die mensen hebben daar wellicht zeer veel geld voor betaald, dus neem ik de naam graag voor hen over. Zonder sponsors geen sport.

Gisteren naar de aankomst van de Baloise gaan kijken, met mijn kleine Braven, in Duinbergen, door de media verkeerdelijk Knokke genoemd, maar soit, Knokke is een product die heel ons Knokke-Heist inclusief Duinberge verkoopt. De gemeente heeft wellicht ook veel betaald om dat product op tv te krijgen, dus mogen ze voor mijn part Duinbergen op tv zoveel Knokke noemen als ze willen. De beelden die van ons dorp aan zee getoond werden waren prachtig. Zijn geld waard.

Ik ben naar de koers gaan kijken. En alhoewel de coureurs telkens in een flits voorbij vlogen, was het ‘superleuk’ om de omschrijving van mijn elfjarige te gebruiken. We hadden ons al vroeg geïnstalleerd dicht bij de meet en dicht bij het scherm waarop we de hele koers konden volgen. De eerste passage hadden we in de Knokkestraat gezien, daarna was het wachten op de dijk. De VIPs zagen we, die wachtten in tenten met veel drank. Het merendeel onder hen is nooit naar de koers komen kijken. Het plebs keek natuurlijk wel. In het begin was er niet veel volk. Later werd het drukker, zodanig dat Kleinen en ik ons wat in spreidstand moesten zetten om te vermijden dat een ouwen met een iPad zich voor mijn zoon en mijn camera zou positioneren. Alles voor het ik, zowel hij als …ik. Na de aankomst waren er ceremonieën maar die hebben we niet mee gevolgd, want mijn zoon- en daar ben ik heel trots op – wou wachten op de aankomst van Thomas Voeckler. De mens was gevallen op de kasseien van Damme. Was eerst wat groggy blijven liggen. Maar hervatte toen uiteindelijk nog de koers. Hij is ruim een kwartier na tijd binnen gekomen. Ons applaus voor hem was gemeend. Na aankomst van de held zijn we huiswaarts gekeerd, Kleine Braven en ik. Nog even langs de tourbussen gereden. Een pet gekregen van het Boonen entourage, die zich echter niet wou laten zien en daarmee van ons de antipathie prijs krijgt. Jürgen Roelandts is voor ons mister wel sympathie. Die ging zelfs met de zoon op de foto. Zoals ik zei. ’t Was een superleuke dag.

Dubbelklik voor paar foto’s.

DSC_0150

Een gedachte over “De Baloise Ronde van België

  1. RS

    Niet te geloven;
    maar wel toe te juichen …
    dat iemand van de geschreven pers durft een waardering te poneren over Tommeke Boonen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s