Luc Caals, Wit Paard, Cartoonfestival, wakeboarden, Kooza en Cats…

Zaterdagavond liep ik met mijn Braven en de helft van van mijn kroost op de Zeedijk in Knokke, en voelde me net in St. Tropez. Zalig zomerweer en wat een sfeer. Ben een ijsje gaan halen bij Liliane, net zoals vroeger elke dag, en heb nog maar eens getoond aan mijn Braven waar ik allemaal heb gewoond en aan de Kleinen verteld hoe opa van uit zijn zetel naar de zee zat te kijken toen hij nog in een appartement met zeezicht woonde.

Ik heb meer gedaan dan naar de zee kijken alleen vorige week.

Donderdag bijvoorbeeld. Helemaal tot in Middelkerke gereden. Om er – in opdracht van De Streekkrant – de première van Luc Caals Comedy Show te gaan bijwonen. Nu…eerlijk is eerlijk. Ik ben geen grote fan van de mens, ik had  er niet echt zin in. Maar ik had die avond nog vrij, en bovendien werk is werk, money is money, en ik dacht er misschien als cabaretière in spe nog iets te kunnen bijleren en zie, eerlijk is eerlijk. De show heeft me aangenaam verrast. Ik heb weliswaar nog altijd geen zin om me lid te maken van de Luc Caals fanclub, ik heb wel een flinke portie respect gekregen voor de mens. Zo kwetsbaar met zijn lijf op een podium durven staan. Jawadde. Ik heb een reeks foto’s meegebracht uit Middelkerke. Van de aanwezige bv’s. Vraag me niet wie wie is. I haven’t got a clue. (dubbelklik op mijnheer en mevrouw Caals voor meer foto’s)

cbek_luc caals en 'zijn wijf'  (2)

Vrijdagmorgen foto’s gaan nemen op de laatste dag van de vakantieplus stage van de zoon en de dochter. Vraag me hier ook niet wie op de foto staat. Met hun zwempakjes en helm aan, herken ik bij momenten mijn eigen kinderen niet. Anyway, ze hebben het weer super gehad op Lakeside dat niet voor niets Lakeside Paradise heet. Het is daar echt paradijselijk. Ik had het afgewerkte gegeven nog niet gezien, was eerder al paar keer gaan kijken, maar was tijdens de opening in de Languedoc. (Over mijn vakantie in de Languedoc valt trouwens heel wat te vertellen. Nu ik al ruim een week thuis ben, kan ik zeggen dat het een vakantie met zalige momenten was, zonder internet, en met de mensen om mee heen die me het meest dierbaar van de hele wereld zijn, Braven en de Kinderen. Maar we hebben wel een en ander meegemaakt. Braven een allergische reactie op een muggenbeet op zijn ooglid. Gevolg, oog toe, doktersbezoek en hoop medicamenten. Dochter een dag in bed met keelontsteking. En Kriebel…in een avonturenpark terwijl ik veilig op de grond stond en de jongens in de bomen zaten een blok hout – een contrepoids – op mijn koppitoe gekregen. Gevolg. Bloed. Doktersbezoek…gelukkig geen draadjes. Maar het was dus een bewogen vakantie. Op weg terug echter nog een zalige ontdekking gedaan. Een mini-camping aan de Marne. Het was een verademing.)

Soit, terug naar vorig weekend.

DSC_0051

Vrijdagavond voor de verandering nog maar eens een première gedaan. Het Witte Paard deze keer bij de buren in Blankenberge. Zat er zowaar samen met Kriebeldochter en Kleine Braven op de eerste rij begot. Weer veel bv’s gezien. Weer velen niet herkend natuurlijk, maar enkele toch wel. Ik heb er geen foto’s gemaakt. Dat heeft Kleinen voor mij gedaan. De jongste van de paparazzi kreeg veel sympathie, en telkens iemand netjes in de lens had gekeken voor hem, zei hij mooi dankuwel. Net zoals vorig jaar kwamen we er ook Stanny’s naamgenoot tegen. Ik vind het toch een schoon koppel blauw ogen hier op de foto. (dubbelklik voor meer)

DSC_0137

Zaterdag nog maar eens naar Lakeside gegaan. Tjah…ik vind het nu eenmaal een mooie locatie om er een interview te onderhouden met een mooie madame. In september te lezen in de Streekkrant.

Daarna in den auto gesprongen, weeral richting Blankenberge. Op de dijk op zoek gegaan naar Maya De Bij. Gezocht en gevonden. Na het doorsturen van tekst en foto naar De Zondag, even getwijfeld…en weet je wat ik toen heb gedaan? Mij in mijn gloednieuwe Hubo-lounge in mijn hof gezet en een fles water gedronken en een kaasje gegeten en verder gelezen in de derde Stieg Larsson.

Ondertussen werd het avond. De opening van het Cartoonfestival bijgewoond. Vol bewondering staan kijken naar de cartoonisten wiens tekeningen bekender zijn dan hun gezicht en zo à la minute live voor hun publiek cartoons uit de vingers toverden. Mooie foto’s laten maken (door de Kleinen) op een mooie locatie op ons strand, de BMW-lounge, maar dan toch gevlucht naar een locatie waar we meer onszelve kunnen zijn, het terras van Saskia op het Rubensplein waar ik een hele lekkere volauvent heb gegeten. (Vertaal je dat letterlijk als volle-vent?) Een zalig weekend dus gehad, maar druk. Zondag genoten van de rust, van een uurtje paard, een bbq en verjaardagsdrink afgezegd, excuus, maar afentoe heb ik gewoon eens nood aan mijn hof…Rust

Deze week…staat helemaal in teken van Kooza. Maar er is ook nog Philip Geubels en Cats. Er komt nog meer te lezen hier dus, maar op ongeregelde tijdstippen. Met dank aan de zon hier weinig lezers en daar hebt u helemaal gelijk in. Maar met dank aan de zon ook weinig zin in veel schrijfs hier, ik heb ook beetje gelijk, niet? Tuingroetjes. Kriebel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s