Eerste week september…

De eerste week van september is zo overweldigend geweest dat een mensch zou vergeten dat het verdikke de eerste schoolweek was. We zijn nog niet vertrokken of ’t kind heeft al geen tijd gehad om haar huiswerk te maken…maar de eerste week van ’t schooljaar zijn er nu eenmaal belangrijker dingen dan huiswerk maken, vind ik. Dochter is het daar niet altijd mee eens, punctueel als ze is, en gelijk heeft ze, al was het niet makkelijk om huiswerk in te plannen in week 1 van de maand september. Dit ter inleiding om te zeggen dat het een zalig druk gevulde rollercoaster week was. Dat we midden die week de Zwintriathlon hadden dat is geen nieuws. Dat ik 13.000 views had op mijn foto’s dat was wel nieuw voor mij. De online wereld is toch iets speciaals.Mijn favoriete foto is trouwens deze:

DSC_0163

De oudjes van het rusthuis hier in Knokke die komen supporteren voor hun triatleet en er meteen een hele daguitstap van maken. Fantastisch!

Sport, het is het bindmiddel van tussen velen hier in ons Knokke-Heist city dorpje.

En daarbuiten.

Wij hebben niet alleen de Zwin thuis gehad deze week. Traditiegetrouw hebben de grote en de kleine Braven ook deelgenomen aan de Jim Beuselinck sprinttriatlon in Oedelem en Beernem. (Wist je dat er een toeristisch infopunt is Oedelem? Allez, zo’n klein dorp, zeg ik. Ja maar mama, antwoordt mijn Kleinen. ’t Is hier wel gezellig hé.) De Jim Beuselinck. Kleinen zwom als een raketvis, mocht voor het eerst een keer voluit gaan op zijn koersfiets en kwam sprintend als negende over de eindmeet, op een totaal van zo’n 50 gastjes. Megatrots uiteraard.

DSC_0124

Braven zelf die heeft het zwemgedeelte van zijn triatlonnekes deze week in crawl gedaan. Zijn jeugdvriend met wie ik gisterenavond aan de babbel was, snapt het nog altijd niet. Ja, we zouden soms wel eens durven vergeten dat hij een paar jaar terug nog geen 25 meter kon zwemmen. (dubbelklik op mijn zwemmende echtgenoot voor mijn Jim-fotoreeks)

DSC_0033

We hebben ook passief gesport deze week. Als lid van het atletiekteam van Knokke-Heist mocht Kleinen mee met de bus naar de Memorial Van Damme kijken. (Wist je trouwens dat de vader van Ivo Van Damme nog in Knokke heeft gewoond. Volgens Opa – hij vertelt dat verhaal elk jaar, zegt den Kleinen – woonde Kamiel, vader Van Damme, in de Vieux Moulin in ’t Zoute en heeft hij opa nog goed gekend.) In ieder geval, de Memorial was super. Mama Kriebel mocht ook mee, en kwam naar huis bijna zonder stem. Want de Memorial, die Memorial, da’s pure rock ’n roll.

P1010948

Zo’n ambiance! Sport is tof, zegge ze, ewel, sport is megatof. Geniaal idee trouwens om die jonge gasten mee te nemen naar zo’n event. Ik peins dat er niets meer motiverend is voor die beginnende atletiek mannekes dan Bolt en de Borlées eens van dichtbij te voelen lopen.

Wat hebben we nog gedaan deze week? Gekriebeld hé. Samen met Clara op het podium gestaan van de Vrijetijdsmarkt zondagmorgen. (Dubbelklik op ons voeten voor een paar sfeerbeelden van de markt.)

DSC_0442

Dinsdagavond zowaar een tuinoptreden mogen Kriebelen in het voorprogramma van Piv Huvluv.

kriebel

Na twee maanden stil meteen twee optredens en de smaak weer heeelemaal te pakken. Ben een nieuw stuk aan het schrijven om te brengen op Nagt. De eerste letters op papier gezet dit weekend. Zondagnamiddag. Had een plotselinge inval van inspiratie. Het zal de geur van de zee geweest zijn.

(ps. en ja, ik weet het,…dr. Mike moet dringend terug komen. Een overtollig kilootje of twee verzameld deze zomer. Van zodra ik courage heb, …)

Voilà dat was WEEK 1 van september.  Maar ik kan niet afsluiten zonder hier de mooiste foto’s van het weekend mee te geven. Mijn dochter met haar alles, hare Remie. (foto met dank aan het vriendinnetje)

DSC_0108DSC_0036DSC_0329

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s