Sportelen…

Het is te grappig. Ik moet het hier delen… Ik kreeg zonet onderstaande mail binnen, gericht aan mijn Braven echtgenoot, vorig jaar 50 geworden. En jazeker…in 2014 wordt hij – bij leven en welzijn – ergens in september 51. Hij is dus een 50-plusser.

Braven gaat 2 keer per week zwemmen, hij wordt getraind door zwemgoeroe Stefaan Obreno, hij fietst regelmatig, en als hij een toertje gaat lopen is dat minstens voor 10km. Er staan dit jaar twee kwarttriatlon op zijn programma en er zal wel nog een en ander volgen. En oh ja…hij is terug op regelmatige basis beginnen paardrijden, en neen, ouwe knollen zijn daarbij niet zijn ding.

Dus ja, hij is ook actief. Braven is bovendien een doorsnee actieve man als ik hem zo vergelijk met leeftijdgenoten die trouwens zo goed als allemaal , hij inclusief, fulltime aan het werk zijn en opgroeiende kinderen hebben. Waarmee ik wil zeggen, sportelen is fijn, maar sportelen voor 50-plussers…please, ik kom niet meer bij van het lachen….  :-)))

************************************************************************

Beste actieve 50-plusser,

In overleg met de Seniorenadviesraad organiseert de vzw Stedelijk Sportcentrum Knokke-Heist reeds enkele jaren Senior Sportief. Als spin-off van deze succesvolle sportdag voor senioren, pakt de sportdienst nu ook uit met de Sportelmix.

Sportelen is geen nieuwe activiteit, het is een mentaliteit, een nieuw begrip. 50-plussers die samen van het leven en van sport genieten, dat is Sportelen. Het is sporten op eigen tempo, op eigen maat van actieve senioren. Bij sportelen is ontspanning minstens even belangrijk als inspanning.

De Sportelmix is de maandelijkse afspraak op de 3de maandag van de maand, waarbij er een aanbod is van 3 tot 4 sportactiviteiten. Samen bewegen en plezier maken staan centraal.

Op 20 januari staan er in sporthal De Stormmeeuw 4 activiteiten op het programma. Voor de sessie van 13.30 tot 15.00 uur kan u kiezen tussen zumba of badminton. Voor de sessie van 15.30 tot 17.00 uur kan u kiezen tussen boogschieten of tafeltennis.

Vooraf inschrijven kan door hier te klikken of in de sportdienst. Deelnemers betalen ter plaatse: € 2 / sessie van 1,5 uur of € 15 voor een 10-beurtenkaart.

Programma 17 februari: 13.30 uur: Afrikaanse dans of matcurling 15.30 uur: Krulbol of yoga

Programma 17 maart: 13.30 uur: Linedance of aquasenior 15.30 uur: Mini-golf of zwemmen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s