Flame bouwvergunning goedgekeurd!

Het is een beetje stil geweest rond Flame de voorbije maanden. De tiende verjaardag van de ramp waarmee alles begon, is niet gevierd met de opening van het brandwondenhospitaal zoals we hadden gehoopt. Ondanks het slagen in het verzamelen van de fondsen, werd de eerste steen nog niet gelegd….

…maar… 🙂

Het is niet omdat het stil was op onze blog dat het ook stil was in Burkina Faso. Het Flame brandwondencentrum in zijn huidige vorm draait op volle toeren, op eigen krachten, met eigen personeel worden er dagelijks patiënten behandeld. Luc onderhoudt tweewekelijkse contacten met Jean, de arts ter plaatse, en volgt het bouwdossier op de voet. Dat ganse bouwdossier had een hele weg af te leggen, via de hiërarchie van beneden helemaal tot boven, tot bij de president van Burkina Faso zelve, via de dienstdoend minister van Defensie (het Flame brandwondencentrum ligt op militair grondgebied), en terug naar beneden.  Niet vanzelfsprekend…

…en…

HET IS GELUKT!!!

28 januari 2014 bericht gekregen dat de handtekeningen zijn geplaatst.

De goedkeuring van de  BOUWAANVRAAG voor het FLAME brandwondenhospitaal IS GETEKEND door de Bevelhebber Medische Component, de Bevelhebber Defensie, de Minister van Volksgezondheid en de PRESIDENT van Burkina Faso!

We kunnen beginnen.

Lees het volledige Flame verhaal op www.ngoflame.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s