Ga je mee naar Nigel Williams?

Zijn eerste optreden duurde 30 seconden, heeft hij me verteld. Maar ondertussen zijn we wel meer dan 15 jaar verder. Ik heb het over Nigel Williams hier. Zondagochtend komt hij babbelen in deKunstAcademie van Knokke-Heist. En u kan erbij zijn.

****

Voor mij hangt er persoonlijk randje aan dit verhaal. U wete, trouwe lezer, dat ik de opleiding cabaret&comedy volgt in dKA, en u weet, dat ik ondertussen zelf al een paar keer op het podium heb mogen plaats nemen met eigen geschreven stukjes waar u mee mocht lachen. Of waarmee ik u mocht ontroeren.

Dat is er niet vanzelf gekomen.

Ik ben hele vele jaren, hele lange tijd, anti-comedy geweest. Ik kon niet lachen, met die stand-uppers die het hadden over pies en kak, dooie kinderen, de holocaust, gehandicapten en politici en dat liefst nog allemaal in één zin. Ik heb voor het eerst echt gelachen met een stand-upper op tv toen Nigel er, denk ik, aan het babbelen was over trouwfeesten.  Later ben ik door een ongelooflijke speling van het lot, en mijn eigen gekke kriebelkronkels volgend, in die cabaret&comedy wereld van dKA beland. Ik heb er geleerd dat schrijven veel herschrijven is, dat je op podium altijd naakt staat, en dat hoe harder de lach, hoe dieper de achterliggende pijn is. Ik heb er een ongelooflijk ‘wide range’ aan comediens en cabaretiers leren kennen. En appreciëren. Zelfs Alex Agnew, een die ik voorheen enkel met mijn neus omhoog krullend van afgrijzen aankeek.

Maar Nigel was den eersten. En, heb ik ontdekt, hij heeft het op het podium over vele meer dan trouwfeesten, of fonduesetjes, om maar iets te noemen. Vorige week zijn we met onze groep van dKA naar zijn nieuwste show gaan kijken in Gent. En aansluitend een pint gaan drinken bij den Turk. (In mijn geval was dat een glas wijn natuurlijk.) En ik zat er heel erg mee in. ‘De job’, mijn job, mensen interviewen en er over schrijven, heeft al heel wat ballonnen doorprikt. Mensen waar ik voorheen fan van was, bleken oninteressante, onbeleefde, arrogante, ambetante kwasten te zijn. Ik had dus evenveel geen zin als wel zin om met Nigel te babbelen. Soms moet je een illusie een illusie laten, een idool geïdealiseerd laten zijn.

Maar zie. Ook in het echt viel de mens mee. En zijn f****ing taalgebruik bleek naast het podium even precies en juust hetzelfde als erop. En hij ergerde zich in ’t echt ook aan parkeerboetes, en hij dronk na zijn pint ook cola (ik water of course) want hij moest ook nog met den auto naar huis.

Waarom ik dit allemaal vertel? Omdat er zondagmorgen een zondagbabbel is met Nigel in dKA en u bent daar allen vriendelijk en welkom op uitgenodigd. De fans en de niet-fans. De mensen die hem willen horen vertellen over comedy en hoe je het maakt of er beter in wordt, het leert of niet leert. Mensen zijn welkom die hem iets willen vragen. En die naar hem willen luisteren. Want hij komt er zondag weliswaar geen show geven bij ons hier in Knokke. Maar de man kan zo hard en zo grappig improviseren dat ik niet peins dat je je zondag niet zal inzetten met een schaterlach. Of zo.

Voilà…meer reclametalk kan ik momenteel echt niet verzinnen. (Al kan je ook gewoon langs komen omdat je dan achteraf met mij een apero kan drinken. Da’s ook een reden.) (Een apero met water weliswaar want ik heb aansluitend nog een masterclass!!!)

Dus, be there.

Groetjes

Kriebel C

Ah ja, vanaf 10u, dKA, Van Steenestraat 9. 8300 Knokke-Heist. Tel. 050 630 850.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s