Met alle Koreanen, maar niet met deze Belg

Door alle WK-gekte die, alle faliekante regeringsvormingen ten spijt, elke wedstrijd België terug als land verenigt, was ik eventjes vergeten waarom ik geen voetbalfan ben. Sinds de match van België tegen Zuid-Korea weet ik het weer. Voetbal is geen balsport, het is een vechtsport. Ik heb Koreanen zien duwen, trekken, voetje lappen, mouwtje trekken, bijna wurgen. Met één schijnbaar nonchalante trap, heb ik één Belg komaf zien maken met het vuil spel van de kleine Aziaten. Met alle Chinezen, maar niet met deze Belg moet Defour gedacht hebben. Ik heb geen voetbal zien spelen, ik heb alleen maar de scheids horen fluiten. En Defour zien gaan. Dat wij Belgen alsnog met de overwinning zijn gaan lopen, hebben we, volgens mijn bescheiden mening, te danken aan het slecht spel van de Koreanen, en aan de wereldklasse van Courtois. De jongen zijn marktwaarde zal nogal gestegen zijn gisterenavond. Met andere woorden. Ik heb me niet geamuseerd in mijn zetel gisterenavond. Voetballiefde terug naar af. Mijn Belgische vlag laat ik buiten wel hangen. Toch minstens tot 21 juli.

Niet geamuseerd dus gisterenavond. Gisterenmiddag daarentegen wel, in het Witte Paard alwaar de zomershow aan ons pers werd voorgesteld. Ik heb er een hele leuke babbel gehad met Jimmy Helms die me heeft beloofd deze zomer heel de zomer lang elke avond zijn London Beat wereldhit ‘I’ve been thinking about you’ especially for me  te zingen. Ik heb zo de indruk dat na het debacle van vorig jaar – The Three Degrees hebben destijds wel mooie liedjes gemaakt maar zijn sindsdien zo oud geworden dat ze vorig jaar Dirty Old Man bijwijlen kwijlend aan het zingen waren – Het Witte Paard dit jaar terug een ambiancetopper heeft  binnen gehaald. Ik zie er alvast naar uit.

jimmy3

(De sfeer zat goed tussen Jimmy en de Kriebel. Foto met dank aan De Krant van Blankenberge. Uitgebreid interview daar volgt…)

 

Ik zie er ook enorm naar uit om de komende twee maanden mijn wekker uit te kunnen laten. Het is eventjes gedaan met opstaan om 6.15am. School’s out en ’t is niet dat ik twee maand vakantie ga nemen nu, verre van, maar ik ga er de komende weken toch een ander levensritme op na houden. Zoon is trouwens in zijn pyjama naar school vandaag. Hij heeft zich laten uitdagen op Facebook, 200 likes gehaald op zijn uitdaging, en een woord is een woord…in zijn pyjama, met George, en op pantoffels naar school is hij. Zijn vriendjes stonden hem op te wachten met fototoestel en filmende iPad. Het was zowaar ontroerend.

Ontroering is nooit veraf dezer dagen. Ik wil niet gaan overdrijven op Facebook en elders en hier…maar toch. Ik heb megakids. Op de veelvuldige oudercontacten gisteren heb ik voor de zoon woorden horen klinken  als ‘talent’ en op het rapport van de dochter schreef de klastitularis over haar resultaten Frans, Engels, geschiedenis en wiskunde dat ze ‘fenomenaal’ waren. Een moeder zou voor minder gaan zweven…

 

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s