Burgemeesterverkiezingen…

Regen en zon en de afwisseling ervan met onweer, school, kinderen, rapporten, seks en puberteit, verre en dichte reizen, de bevoegdheden van de schepenen van de gemeente, optredens en wandeltochten voor het goede doel, het verschil tussen Stella en Maes, voetbal of course en wielrennen, de landing van Normandië, de grensgevechten in Rusland toen, de  oorlog in Syrië nu en de dreiging van een derde wereldoorlog…Het is maar een greep uit de onderwerpen die aan bod komen als een mens een keer een uur op café zit op een zondagmorgen of een ander moment in een dorp genaamd Poelkapelle, Elzendamme, Wielsbeke, Bikschote of Ramskapelle… Onderwerpen die aan bod komen terwijl je man een pintje drinkt of meer, je zelf van een cava nipt of twee, sms’t met je kinderen die met vrienden spelen op het plein, terwijl je gelukkig bent en triest omdat je je vader een beetje mist want hij kwam toch zo graag mee…

***

Beste mensen. Vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 juli is er feest in mijn dorp Ramskapelle. Het programma lees je hier. U bent allen van heel harte welgekomen voor een pint of een cava of een boeiend gesprek.

***

Zondag werd in mijn dorp een nieuwe burgemeester gekozen. Het werd ons Joke! Hoera en proficiat.

 cbek_burgemeester ramskapelle

 

De stemmen werden geteld door verschillende mensen waarvoor dank. Simonne zat zoals al vele jaren de hele ochtend op post voor de ontvangst, waarvoor nog meer dank.

DSC_0053

***

Ook in de Oosthoek in Heist, niet te verwarren met de Oosthoek in Het Zoute, werd een burgemeester verkozen en een gouverneur. We gingen er ook een kijkje nemen, man en ik en we brachten paar fotokes mee.

 

Uiteraard maken graag ook al wat reclame voor nog een burgemeesterverkiezing, in Westkapelle deze keer.

DSC_0051

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s