Voetbal? Of koers? Voetbal? Of koers? Er is geen sport meer…

Nu ik het begrip ‘buitenspel’ zo met mondjesmaat begin te snappen, dit met dank aan de veelvuldige uitleg van mijn zoon met engelengeduld –  iets wat hij trouwens niet van mij heeft geërfd – duiken alweer nieuwe voetbalfenomenen op die iemand mij toch eens zou moeten kunnen uitleggen.

Ik snap niet dat een Belg die tegen Korea speelt, Defour heet de jongen, een rode kaart krijgt voor het bijna trappen op een Koreaan, terwijl geen enkele Koreaan rood of geel of oranje of weetikveel welk schaamroodkleur op de wangen krijgt voor het een barst trappen in het kuitbeen van de jongen met de reclamenaam (hij zou er geld voor moeten vragen) Vanden Borre, u heeft goed gekozen.

Ik snap niet hoe scheidsrechters dat niet kunnen zien. Ik snap ook niet hoe scheidsrechters gisteren niet hebben gezien hoe fake de penaltyval van Robben was. ’t Is zoals ze populistisch zeggen…als je van een Hollander niet bent gekloot, zijn ze het vergeten. Ewel…heel dat voetbal gedoe is, vergeve mij de uitdrukking, klotespel. Geen wonder dat het zoveel agressie te weeg brengt op en naast de velden. Zelfs bij mij.

Helaas is het in vele andere sporten niet veel beter. Als je ziet hoe Omega Pharma-Quick.Step gisteren op het Belgisch Kampioenschap in Wielsbeke zijn eigen ploeg naar de kloterij heeft gereden, dan denk ik gelaten op deze maandagmorgen…Mens, er is geen sport meer. En dat maakt me triest…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s