Lakeside Paradise wint BK Cable Wakeboard

 

Omdat ik in de krant slechts plaats heb voor één fotootje, moet ik dit hier wel delen, en graag want dit is super:

 

Groot feest op Lakeside Paradise. Op de derde editie van het Belgisch kampioenschap Cable Wakeboard dat plaats vond op de kabelbaan Terhills in Dilsen-stokkem behaalde het Lakeside Paradise Tomorrow Team niet minder dan vijftien medailles, waaronder drie Belgische kampioenstitels. “Wat bewijst dat investeren in de lokale jeugd wel degelijk zijn nut heeft,” vindt een uiterst gelukkige voorzitter Frank Vanleenhove. “Het is fantastisch om te zien hoe gepassioneerd die gasten met de sport bezig zijn. Onze delegatie omvatte de helft van het totale deelnemersveld maar wij laten ook niets aan het toeval over. Met Tom Soupart hebben wij iemand in huis die niet alleen zelf Belgisch Kampioen is maar alles ook perfect organiseert. Iedere zaterdagmorgen trainingen, een professionele coach in de persoon van Christian Zwartjes, clinics van Europese topriders zoals Dennie Sturm, deze zomer de wereldkampioen die onze gasten een extra hart onder de riem komt steken…foto- en videosessies met nadien bespreking en evaluatie, droogtrainingen…Via Nissan Garage Demeyere beschikken we zelfs over een teambusje die iedereen naar alle wedstrijden brengt. Kortom, we zorgen er ook voor dat de teamriders op een goedkope manier aan alle materiaal geraken. Niettegenstaande onze wakeboarders zich rot amuseren op het water, krijgen ze toch een zeer professionele begeleiding van gekwalificeerde mensen die dag en nacht met hun sport bezig zijn. Het was voor mij dan ook een emotioneel moment toen ze de parking kwamen opgereden, zwaaiende met hun bekers en onze crew hen tegemoet liep met vuurwerk en enkele flessen. Dit is werkelijk het resultaat van iedereen op Lakeside Paradise, samen met de ouders die er natuurlijk ook allemaal achter moeten staan en indien mogelijk ook meerijden om te supporteren.”

Vervolledigend:

Bij de miniboys (-11j) werd de finale op 1 deelnemer na volledig gedomineerd door het Tomorrow Team van Lakeside Paradise. Het jongste teamlid Louis Eggerickx (9jaar) werd 2de , Arne Alrecht 3de. Bij de Boys (-15j) kwam Simon Depoorter stevig op de 2de plaats met sterke airtricks. Ook zijn zus Axelle Depoorter kwam op de 2de plaats bij de girls (-15j) categorie. Victor Boonefaes wist zich goed te verweren bij de juniors (-19j) en kwam zo op de derde plaats. Oliver Van Nueten blesseerde zich jammer genoeg tijdens de training en moest zo verstek geven aan de finale.   Bij de masters (30+) werd ook Jeremy Venet 3de.

Bij wakeskate werden de eerste en tweede plaats ingenomen door Tom Soupart en Sander Goethals. Bij de vrouwen werd er hard gestreden voor de eerste plaats maar werden zeer verdienstelijk Magali Desmidt 2de en Sara Verhelst 3de .   In de koningscategorie Open Men behaalde Axel Tack de eerste plaats. Hij was duidelijk de betere met een combinatie van airtricks en goed afgewerkte tricks op de modules.   Speciaal dit jaar was de “Kicker Contest” waarbij er enkel gestreden werd op de jump voor het startdock in een jam formaat. Tien minuten lang toonden alle riders het beste van zichzelf op deze module en zo kwamen bij de mannen de Lakeside riders Glenn Vandenberghe en Axel Tack op het podium. Bij de vrouwen was dit Magali Desmidt en Sara Verhelst!

Resultaten Belgisch Kampioenschap

MiniBoys (-11j) 1)    Jordy Keesmekers 2)    Louis Eggerickx (Lakeside Paradise) 3)    Arne Albrecht (Lakeside Paradise)

Boys (-15j) 1)    Harold Theys 2)    Simon Depoorter (Lakeside Paradise) 3)    Jef Mollen

Girls (-15j) 1)    Lola Burattin 2)    Axelle Depoorter (Lakeside Paradise) 3)    An Van Maercke

Juniors (-19j) 1)    Thibault Cenci 2)    Alex Maes 3)    Victor Boonefaes (Lakeside Paradise)

 

Masters (+30j) 1)    Steve Marqué 2)    Xavier Marqué 3)    Jeremy Venet (Lakeside Paradise)

 

Wakeskate 1)    Tom Soupart (Lakeside Paradise) 2)    Sander Goethals (Lakeside Paradise) 3)    Jordy Keesmekers

Open Women 1)    Elke Venken 2)    Magali Desmidt (Lakeside Paradise) 3)    Sara Verhelst (Lakeside Paradise)

Open Men 1)    Axel Tack (Lakeside Paradise) 2)    Diego Hoet 3)    Dries Mollen

Resultaten BK Kickercontest

Open Women 1)    Elke Venken 2)    Magali Desmidt (Lakeside Paradise) 3)    Sara Verhelst (Lakeside Paradise)

Open Men 1)    Glenn Vandenberghe (Lakeside Paradise) 2)    Axel Tack (Lakeside Paradise) 3)    Dirk Vanesser

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s