Opening Oxfam-Wereldwinkel Knokke-Heist – foto’s

Een mens kan zijn dag niet zo gek bedenken als ze zich voordoen. Op dezelfde dag dat ik op de luchtmachtbasis ik Koksijde mag gaan lunchen met zowat de rijkste autoliefhebbers van België en omstreken, op dezelfde dag dat ik met mijn Zoon in de Kustlaan mijn ogen uitkijk naar wagens die pakken meer kosten dan mijn huis – dat zich nochtans ook in Knokke-Heist bevindt – op de dag dat mijn Zoon voorzichtig een Lamborghini aanraakt, net op die dag, opent ook in Knokke-Heist de nieuwe Oxfam-Wereldwinkel.

Ik heb veel bijgeleerd tijdens de opening van de winkel. Dat Oxfam werd opgericht in 1942 tijdens de oorlog in Engeland, dat de moeder van onze burgemeester graaf Lippens mee aan de basis lag van Oxfam België, dat er in den beginne twee Oxfam-winkels waren in ons land, één in Brussel en één in Knokke. Dat Oxfam geleid en gedragen wordt door zeer geëngageerde mensen, vroeger en nu. Dat ze in Oxfam lekkere schuimwijn schenken. Uit Zuid-Amerika. Dat Oxfam een bedrijf is ook, dat zich bewust is van zijn imago en daarmee nu voluit kiest voor mooie winkels. Dat ontwikkelingssamenwerking en fair trade ook mooi mag zijn. Dat er 35 vrijwilligers werken voor de Oxfam Wereldwinkel Knokke-Heist. Dat er nog vele meer nodig zijn…

Die nieuwe Oxfam Wereldwinkel is gelegen op Abraham Hansplein, het plein aan het kruispunt alwaar je van de Elizabetlaan de Lippenslaan binnen komt en bekend is om zijn twee oranje standbeelden. Die beelden hebben een naam, de Ontmoeting. Meer symboliek kan je in een verhaal niet steken…Wij vonden het alvast een heel mooie ontmoeting met de Oxfam Wereldwinkel in Knokke.

oxfam-10okt2014-11

Voor mooie beelden van de Oxfam opening, dubbelklik op de zoen hier boven. De foto’s zijn van de hand van Stefanie De Groote met wie ik op 13 november in Scharpoord een benefiet filmvoortelling organiseer, Backup Butembo. De receptie achteraf…wordt verzorgd door de mensen van Oxfam Wereldwinkel Knokke-Heist met fair trade producten.

A5 VA

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s