Alix Lagasse gekozen als jong talent voor het London Symphony Orchestra

De jonge Knokse violiste Alix Lagasse, die zich aan het Londense Royal College of Music bekwaamt, is na een lange reeks audities in de voorbije maanden geselecteerd door het London Symphony Orchestra om in 2015 aan een aantal concertreeksen van het orkest deel te nemen. Dirigenten van het London Symphony Orchestra in deze concertreeksen zijn niemand minder dan Valery Gergiev en Sir Simon Rattle.

Sinds 1992 kiest het London Symphony Orchestra elk jaar een paar van de talenten uit de topconservatoria uit het Verenigd Koninkrijk, waaronder Royal Academy of Music, Royal College of Music en Guildhall School of Music & Drama om hen, via het String Experience Scheme, gedurende een seizoen deel uit laten te maken van het orkest en een aantal concerten te spelen. Daarmee kan natuurlijk een onschatbare ervaring op professioneel niveau opgedaan worden tijdens repetities, concerten en tournees.

Het London Symphony Orchestra wordt beschouwd als één van de absolute toporkesten van de wereld en speelde onder meer op de openingsceremonie van het Olympische spelen van 2012.

*******************

Wij wensen Alix alvast een dikke proficiat. We hadden een babbel met haar in Knokke eerder dit jaar toen ze hier efkes op bezoek was en terwijl kwam optreden en leerden haar kennen als een heel fijne hardwerkende getalenteerde jongedame. Je leest het HIER.

 

alix lagasse (2)

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s