Ik ben geen paaldanseres…maar ik ken er wel eentje en ze is … WHAW!!!

Af en toe heb ik een zotte schieë en voel ik de onweerstaanbare drang om op een podium te gaan staan om er dingen te gaan vertellen die waar of niet waar gebeurd zijn in de hoop dat ze een publiek een beetje doen lachen of wenen. Ik doe dit meestal alleen. Af en toe in groep. Op 11, 12 en 13 december 2014 om 20u speel ik samen met het KTKH in Scharpoord Knokke-Heist ‘de paaldanseres en de Europarlementariër’. En neen, ’t is niet om te wenen. Of ‘t zal van ’t lachen zijn. En neen, ik ga niet rond de paal draaien daar op het podium, dat laat ik aan Tania over, en ze doet dit con brio.  En yep, ik heb voor een ontzaglijk klein bijrolletje gekozen wegens geen plaats in mijn hersenen om veel tekst te leren, maar hoe je het ook draait of keert, naast mijn omvang in het stuk zal je niet kunnen kijken… ‘wink’.

Ticketinfo, zie affiche.

affiche paaldanseres

Het verhaal

Een Europarlementariër krijgt van de Christelijke Volkspartij uit het Europarlement de opdracht het congres over het verval van de normen en de waarden in Europa in de lichtstad Parijs bij te wonen. In plaats van naar het congres te gaan, verzeilt hij in de Lido waar hij de finale van het wereldkampioenschap paaldansen bijwoont. Hij raakt in de ban van wereldkampioene Yvette die in werkelijkheid zijn stiefdochter is. Hij denkt dat zij in Nicaragua bij Artsen zonder Grenzen werkt. Yvette besluit hem thuis eens op te zoeken en hierdoor ontstaat een ongelooflijk spel van vergissingen.

 

Het KTKH heeft het ontzaglijke geluk een fotograaf in het gezelschap te hebben, Bert de Nijs,

die een meester is in het in beeld brengen van mensen.

Onderstaand een minieme selectie van enkele repetitiebeelden.

 

We hebben ook een euh…hoe moet ik zeggen heel ‘bijzonder’ regisseur. Hij roept luid. Hij vloekt hard. Hij ziet zijn acteurs graag zoenen… jah…en de rest laat ik hem zelf vertellen. Je leest meer over Bart Cardoen hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s