Tom D. Jones

Gold award voor Tom D. Jones op Prix de la Photography in Parijs

Na winst op de (International Photography awards in California vorig jaar werd de vervolgreeks van ‘Papillon’ van de Knokke-Heistse fotograaf Tom D. Jones opnieuw bekroond in Parijs.
De PX3 (Prix de la Photographie Paris) is één van de grootste en meest prestigieuze fotografiewedstrijden van Europa. De winnaars werden geselecteerd uit duizenden inzendingen van meer dan 85 landen. Het is de één van de zoveelste internationale erkenningen van de laatste jaren dat onze stadsgenoot in ontvangst mocht nemen. De meest opvallende was zijn Hasselblad Master award in 2012. De winnende foto’s worden tentoongesteld in Parijs en worden gepubliceerd in het Px3 jaarboek. In het najaar van 2015 organiseert Tom in samenwerking met de vzw Cultuurcentrum Knokke-Heist ook een foto-expositie in het CC Scharpoord.

Onderstaand een interview geschreven ten tijden van de Hasselblad overwinning:

kriebelportretten

Tom D. Jones, fotograaf met wereldklasse

171_POR1_W03

KNOKKE-HEIST- Tom D. Jones kreeg de grote eer toebedeeld te zetelen in de 24-koppige Hasselblad Master Jury 2014. Hij wordt vergezeld door enkele bekende namen uit de fotografiewereld zoals onder andere de Australische Anne Geddes, wereldwijd bekend om haar babyfotografie en de Amerikaan Marco Grob, de man die het laatste portret van Steve Jobs vastlegde.

Als jurylid zal hij vooral kijken naar elementen van de fotografie die hij zelf belangrijk vindt, zegt deze gedreven fotograaf. “Jureren is iets heel persoonlijks. Goed dus dat we met een jury van 24 fotografen zijn. Elk jurylid kan zijn eigen accenten leggen.” Deze zijn voor Tom compositie en de technische kwaliteit van de foto. Tom D. Jones is een fotograaf die streeft naar de perfectie, maar een winnende foto moet ook een hoog whaw-gehalte hebben. “Je moet direct mee zijn in het beeld.”   Twee jaar geleden werd deze…

View original post 1.029 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s