Kunstenfestival Nagt: jong en bruisend talent tot in de vroege uurtjes

Het leutige aan ’s mens midlife(aldanniet)crisis is dat ’s mens dan al es ‘domme’ dingen durft te doen, zoals op een podium kriebeltjes gaan vertellen. Dat heeft hele plezante gevolgen. Applaus krijgen bijvoorbeeld, héél plezant. Een lach krijgen, nog plezanter. Ontroering creëren, heerlijk. Komende zaterdag speel ik op NAGT. Ik maak voor het vierde jaar deel uit van de Cabaret&Comedy ploeg van deKunstAcademie. We spelen een uur vol met acht (eigenlijk tien) man, een keer om 20u en een keer om 22u. Ik zou het heel fijn vinden mochten jullie komen kijken natuurlijk. Ik ben alvast op voorhand heel content want ‘ik’ word in de titel van NAGT omschreven als ‘jong en bruisend’ . What more can a 40something girl want?  Een redder in een strak zwembroekje misschien of  een pakje batterijen…of een paar nieuwe crocs?  Je hoort het op NAGT…

 

nagt

 

Kunstenfestival Nagt: jong en bruisend talent tot in de vroege uurtjes

 

Op zaterdag 31 januari wordt het Cultuurcentrum omgetoverd tot een kunstenfestival. Van 19.30 uur tot in de vroege uurtjes brengt Nagt jong en bruisend talent. Kom kennismaken met verschillende kunstvormen zoals theater, comedy, circus,… alles kan, niets moet! Nagt staat voor cultuur, socializen, food & drinks. Klik HIER voor het volledige programma en volg Nagt op facebook. Tickets zijn hier te verkrijgen en aan het onthaal in CC Scharpoord. Prijs: € 11 / € 10 leraren- en studentenkaart / € 8 Uitpas, BILL, -12 jaar, groep +10 pers.

 

Doorlopend:

 

* Mr.Steve: een man met een mes en een missie. Baard, snor of vetkuif, op Nagt kan je alles laten blinken door the one and only ‘Steve Barbier’.

 

* Darla Davina ‘Nurse Purse’ leest je handtas zoals een kaartlegster dat zou doen en geeft je op discrete wijze een korte maar accurate duiding van het moment.

 

* Kortfilms in de filmhoek: Hitorikko van Miwako Van Weyenberg / Godganse Dagen van Anne Ballon / Vlezus van Leander Hanssen

 

* La grande boite: ’s werelds kleinste club! De dj, buitensmijter, VIP-host, barman, ober en het animatieteam zijn er om je de tijd van je leven te geven.

 

* Lekkere pasta en verse hamburgers van de Foodiez.

 

* Studio Sinth toont je naast hun 3D geprinte juwelen ook het proces en het resultaat van hun samenwerkingen met topkunstenaars en brands.

 

* Het Cartoonfestival transformeert je vanavond in een superheld en bezorgt je de superheldenstatus waar je al jaren van droomde.

 

* Face Painting & Tattoo: Laat een zelfgekozen motief of tattoo op je armen, handen of gezicht schilderen: twee tijgerpootjes op je borst, de naam van je date van vanavond gegraveerd op je arm, … Het kan allemaal.

 

* Café Cultuur serveert speciaal voor deze avond een Nagt-menu met als amuse-gueule teaser-acts van deKunstacademie, de ideale start om dit festival goed in te zetten. (Opgelet: om 21 uur sluit Café Cultuur)

Programma:

 

* 19.30 – 19.45 uur: Fake / Zebrandom

Het nieuwste risico van CC Scharpoord, iets helemaal anders. Een bruisende mix van improvisatie, toneel, muziek en video. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Wij ook niet.

 

* 20 – 20.30 uur: Sarah D’hondt & Stijn Bettens

Ze bouwde een boeiend repertoire uit rond straffe dames uit de jaren ’20 – ’60 die ze voorziet van pittige bindteksten. In 2013 won Sarah D’hondt het Concours de la chanson.

 

* 20 – 21.30 uur: White Lies / Lies Pauwels

Wat wil ze van ons? Ze wil over zichzelf praten, eerlijk zijn. Ze lijkt onverschrokken in haar openhartigheid. Maar terwijl we naar haar kijken en luisteren raken we onze aanvankelijke zekerheden kwijt. Is dit de waarheid die we te horen krijgen?

 

 

* 20 – 21 & 22 – 23 uur: Cabaret / deKunstAcademie

De Cabaret & Comedyopleiding van deKunstAcademie laat zijn leerlingen weer los voor een eerste confrontatie met het publiek. Zet je schrap voor een mengeling van cabaret, stand-up, theater,…

 

* 21 – 21.30 uur: De Leiding / Frank Boddin

“Je kan beter de draad kwijt zijn, dan een lange periode aan het lijntje gehouden worden”. Een dolkomisch solostuk over doorgaan en niet meer stoppen.

 

* 21 – 22.30 uur: Workshop Poetry Slam / UBERDOPE

Een ‘Poetry Slam’ is een moderne vorm van performance dichtkunst. De nadruk ligt zowel op het schrijven als performen. UBERDOPE zijn drie Gentse rappers met een gedeelde liefde voor taal, hiphop en humor. Ze leren je om in groep een gedicht of rap te maken en wie het wil ook voor te dragen. Via speelse oefeningen scherpt men de taalgevoeligheid van de deelnemers aan. Je moet geen woordenvirtuoos te zijn om mee te doen.

 

* 21.30 – 22 & 23.30 – 24 uur: Majoretteketet

Majoretteketet is een geweldige Brusselse majorettegroep. Op aanstekelijke fanfaremuziek worden benen in de lucht gegooid en dit allemaal met een doordringende zwoele blik.

 

* 22 – 22.45 uur: Folie Douce

Twee pakkende stemmen die met piano en accordeon een mix van folk en pop brengen. Vrolijk, dan weer melancholisch maar altijd beklijvende muziek. Arno selecteerde hen prompt als finalisten voor Studio Brussels ‘De Nieuwe Lichting 2014’.

 

* 22.45 – 23.15 uur: Poetry Slam / UBERDOPE

De deelnemers van de workshop Poetry Slam en UBERDOPE slaan jullie met woorden om de oren. Ze blazen elkaar omver met grappige, leuke en vaak ook maatschappijkritische poëzieverzen.

 

* 23 – 23.20 uur: 7 is a cave / Tekkel

7 is a cave gaat over onze omgang met het fatale: wat ons aantrekt, zal ons te gronde richten, wat ons in vuur en vlam zet, zal ons vernietigen, wat ons samenbrengt, zal ons weer scheiden. Danstheater dat balanceert op de grens van verlangen en weerzin, goed en kwaad.

 

* 24 – 1 uur: Minx

Flatcatzanger Dieter ‘Minx’ Meyns brengt een akoestische mix van oudere Flatcatnummers en nieuwe nummers waarvan de meeste straks op de nieuwe Flatcat cd zullen belanden. Dit alles aangevuld met opmerkelijke covers, vrouwen met power, Rihanna, Lanna Del Rey,…

 

* 1 – … uur: Insein Radio

Solide grooves, hartverwarmende soul, blues en jazz, obscure b-sides en groovy dancefloor classics gebracht door apocalyptische vinylruiters met één missie: jou bekeren tot the soul of music!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s