Kriebel en de Telenetman

Een mens krijgt nogal wat spam in zijn box de dag van vandaag. Zeker als een mens in de communicatiesector werkzaam is en daarmee nogal wat heen en weer mailt op een dag en daarbij in alle soorten ‘cookies’ terecht komt en zo.

De mail van Telenet als zouden ze een gratis business check-up van mijn internettoestanden komen uitvoeren, had ik dus in eerste instantie weggelachen. Maar toch niet gedeleted. You never know…

Na wat navraag bij mijn Telenetpartner PCS Knokke en na het horen van de Telenet-CEO die in de krant zijn klanten een check-up beloofde, besloot ik er mij aan te wagen. Ik droomde namelijk al lang van een bezoekje van de Telenet-man. Ik had een bakje die wat los hing, een draad die geknakt was en de voorbije jaren een paar extra toestellen aangekocht.

Bel voor een afspraak, luidde de mailboodschap… Zo gezegd, zo gedaan. Na het doorlopen van een paar keuzemenu’s kwam ik bij een echte stem terecht. Er werd afspraak gemaakt voor de volgende vrijdag, tussen 8 en 13u. Nu…als mijn loodgieter, trouwens ook een zeer bekwame vakmens, komt tussen 8 en 13u, dan bedoelt hij meestal de volgende dag. De Telenetman stuurde mij om 7u45 al een sms om te verwittigen dat hij onderweg was. Instant happiness.

De man bleek de rust zelve te zijn. En – in tegenstelling tot mijn Braven – al mijn akkefietjes zonder zweet en zonder godvern te kunnen oplossen. Anderhalf uur is de mens bij mij aan het werk geweest. Zijn koffietje heeft ie pas opgedronken toen alle kabeltjes waren aangesloten. Achteraf kreeg ik een mailtje met een overzicht van wat de mens bij mij allemaal had gerealiseerd. Ik dateerde blijkbaar nog van de vorige generatie maar was nu weer helemaal up-to-date. Stilletjes hoop ik dat de Telenet-man ook nog in andere versies komt….

 *****

“Onze technieker kwam bij u langs voor een check-up van uw Telenet-installatie zodat u ten volle kan gebruik maken van uw Telenet-diensten. Hieronder een kort overzicht van alles wat hij heeft nagekeken of verbeterd:

Telenet-modem: check! U had nog een modem van de vorige generatie. Die heeft de technieker nu gratis vervangen door een nieuw model. Wifi: check! De technieker controleerde het bereik van uw draadloos internet (Wifi) in de door u aangegeven ruimte(s). U surft er feilloos draadloos op uw smartphone, tablet of laptop.

Ook stelde hij 2 van uw mobiele toestellen in om via Wifi te surfen. Goed om te weten! Heel wat factoren beïnvloeden uw Wifi-verbinding, zoals verbouwingen, nieuwe toestellen zoals een microgolf en zelfs de Wifi van de buren. Wijzigingen in of rond uw zaak kunnen dus ook uw Wifi-signaal wijzigen.

Decoder: check! De installateur controleerde uw Digibox/Digicorder.”

 

*****

 

PS 1:Als ik al mijn opnames heb bekeken mag ik bij PCS een nieuwe Digicorder ophalen.

PS 2:Sorry Braven.

PS 3:Sorry loodgieter.

*****

PCS website play promo online

Blue Buddha Restaurant

Knipsel

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Over Frasier, The Wolf of Wallstreet, Wouter Deprez …en Telenet. | christel 'de kriebel' bedert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s