Lepel

Lepel

In mijn merrie van vannacht

was de hele wereld triest

alleen maar holle lepels

elke glimlach op zijn kop

 

Maar hoera!

De zon zoent mij net wakker

de poes rekt mij uit

de trap zweeft ons naar beneden en

 

Ik hoor het op de radio

ik ruik het in het warme brood

ik zie het in mijn ochtendspiegel

met een randje confituur

 

Het wordt een bolle dag

een volle lepel lach!

 

Tijs Meire

**********

Bovenstaand is mijn favorietje, het gedicht waar ik op het Poëziefeest vorige woensdag het meest van genoten heb. Ik vond het heerlijk grappig herkenbaar blij optimist sterk. Wie weet welk verhaal er nog onder schuilt…

Ter info:

Het was voor de elfde keer dat de Marnixring ‘De Blinckaert’, in samenwerking met de Bibliotheek en het Cultuurcentrum Scharpoord, de jeugdpoëziewedstrijd had ingericht. De voorzitter van Marnixring ‘De Blinckaert’, Steve Ronse, kon een volle zaal verwelkomen en dankte eenieder die had meegewerkt aan dit initiatief, in het bijzonder de deelnemers aan de wedstrijd, de leerkrachten die hun leerlingen aanzetten tot deelname en de juryleden. Ook over de samenwerking met de Bibliotheek en het Cultuurcentrum was hij vol lof.

Om de winnaars en hun gedichten extra in de verf te zetten, werd een video gemaakt van de laureaten die hun poëtisch hoogstandje naar voor brengen. Daarna bracht zoals elk jaar Frank Adam de achttien winnende gedichten begeleid op piano door muzikale duizendpoot Simon De Cuyper. Na deze voordracht stemden de aanwezigen voor de publieksprijzen. Na het tellen van de stemmen, door het publiek uitgebracht, kon voorzitter Ronse met de steun van hun supportersploeg voor het lager onderwijs Sara Maes en voor het middelbaar onderwijs Jade Walleyn belonen. De avond werd moeiteloos aan mekaar gepraat en gezongen door de innemende singer-songwriter Arne Vanhaecke. De avond werd afgesloten met de bekendmaking van de laureaten. Uit meer dan 700 gedichten met als thema ‘Ondersteboven’ werd door de jury voor de categorie derde graad lager onderwijs Amaury Verhoye gekroond tot laureaat. Andere bekroonden waren Marie Mestdagh, Arthur Floren, Sophie Bijnens, Ella Roets, Sara Maes, Othello Vanhove, Jef De Temmerman en Berre Six. Voor de categorie eerste graad middelbaar onderwijs werd Gaetan Vangaever de absolute winnaar. Hij haalde het voor Kaltrina Thagi, Charlotte Neels, Arne Van Valckenborgh, Tijs Meire, Michelle Dobbelaere, Emily Marshall, Lies Deceuninck en Jade Walleyn.

Ons fotografe Ella Dedulle zorgde voor mooie beelden van een mooi eventdat kinderen en jeugd laat proeven van poëzie en van de zeer knappe en gedreven presentator/muzikant Arne.

 

DSC_5626 copy

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s