Rode Poon is een lekkere aprilvis!

Een excellente smaak en vast, wit visvlees. Te vinden in het Oostelijk Engels Kanaal, de Zuidelijke Noordzee en het Westelijk Engels Kanaal. Binnengebracht door vissers in onze Vlaamse havens. Zeer lekker, vooral als je hem bereidt met tomatencurry en couscous volgens het recept van zevende jaar Grootkeuken Ter Groene Poorte studente Nele Callemeyn…

Rode Poon is een lekkere aprilvis. Dat weten we uit de Vlaamse Visgids…en ik heb een aantal GRATIS exemplaren voor mijn lezers.

De Vlaamse Visgids is een coproductie van visgroothandel Chef’s Secret, groenten Vlaemynck en kruiden NV Verstegen. De Vlaamse Visgids herinnert er ons aan welke de vis van de maand is, verklapt welke de vis van de volgende maand is, waar en wanneer je hem het best kan vangen en verorberen, en geeft een impressie betreffende de duurzaamheid van de vis, op basis van de VALDUVIS-duurzaamheidsster.

Valduvis_duurzaamheidsster

De productie van onze aprilvis, zo lezen we in de Vlaamse Visgids, van onze Rode Poon, is relatief stabiel. De toestand van de bestanden is echter niet goed gekend. Ze lijken niet in gevaar. Er bestaan geen vanstbeperkende maatregelen voor deze soorten. Toch is het aan te raden exemplaren van meer dan 25cm te consumeren.

Meer weten over de aprilvis en de andere 11 vissoorten die in de Vlaamse Visgids in de kijker staan? Stuur dan een mailtje met jouw lekkerste visreceptje naar info@communicatiesprong.be. We kregen van Maarten Du Bois van Chef’s Secret een aantal gratis exemplaren van de Vlaamse Visgids tot uwer beschikking. Onze voorwaarde: het moet een receptje met verse vis zijn, geen ‘diepvriestuug’. En… verse vis, die komt niet altijd uit de Noordzee, zo hebben we vandaag geleerd. In onze havens worden ook verse vis binnengebracht uit het Engels Kanaal, het Bristolkanaal, de Ierse Zee en de Golf van Biskaje. Smakelijk!

IMG_1605

2 Comments

 1. Beste Christel,

  Mijn naam is Arne Kinds, ik ben onderzoeker aan het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek. Ik ben betrokken bij de ontwikkeling van VALDUVIS, een instrument om de duurzaamheid van vistrips en vis te bepalen. VALDUVIS wordt binnenkort voor het eerst op een aantal vaartuigen uitgetest.

  De ster die in de Vlaamse Visgids werd gepubliceerd is dus slechts een fictief voorbeeld. Momenteel wordt nog geen enkele vis beoordeeld aan de hand van VALDUVIS. Aan het vermelden van VALDUVIS zullen in de toekomst bepaalde voorwaarden verbonden worden, kwestie van de betrouwbaarheid te garanderen. Voor meer informatie over het project kan je steeds bij ons terecht.

  arne.kinds@ilvo.vlaanderen.be
  kim.sys@ilvo.vlaanderen.be

  Vriendelijke groeten,
  Arne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s