Oe ist?

Knokke-Heistse rapper Brihang boegbeeld van provinciale Oe Ist campagne

De Oe Ist-campagne van het provinciebestuur is een initiatief dat inzet op een sterkere communicatie tussen West-Vlamingen. Dit moet onder meer het zelfmoordcijfer naar beneden halen. Dit jaar ligt de focus hoofdzakelijk op jongeren. Voor de campagne maakte Knokke-Heistenaar Brihang (Boudy Verleye) een nieuw nummer waarop hij, in zijn gekende intuïtieve en poëtische stijl, jongeren uitdaagt om hun gevoelens te durven uiten. Het nummer kreeg ook een videoclip mee.

Slam Poetry
De single is ook verkrijgbaar via iTunes. Naast een themanummer met bijhorende videoclip en een grootscheepse promocampagne, zal Brihang in het schooljaar 2015-2016 workshops Slam Poetry geven aan scholieren van een groot aantal West-Vlaamse middelbare scholen. Via deze workshops zal hij West-Vlaamse jongeren de tools en de moed te geven om zichzelf te kunnen uiten op een oprechte manier.

Oe ist?
‘Oe ist?’: de vraag is een gewoonte… ‘Goed!’: het antwoord is dat meestal ook. In overleg met verschillende partners* wil de Provincie West-Vlaanderen via de campagne die vorig jaar opgestart werd, taboes rond het praten met elkaar doorbreken voor de vele mensen die niet goed in hun vel zitten.

Samenwerking met Brihang
Dit jaar focust de Provincie op jongeren. Ze ging daarvoor de samenwerking met de West-Vlaamse rapper Brihang aan. Brihang is de winnaar van ‘De Nieuwe Lichting’ 2014 en maakte voor deze campagne een eigen lied en videoclip over het belang van praten met en luisteren naar elkaar. Het lied kreeg de titel ‘Jij bent de baas van je stem!’

Oproep naar jongeren om ook zelf videoclip te maken
Meteen roept Brihang ook op om zelf aan de slag te gaan. Hij daagt de jongeren uit om hun gevoelens te uiten via ‘slam poetry’ en dit te delen met elkaar. ‘Slam poetry’ is een vorm van voordracht van poëzie op muziek. Op de website, http://www.oeist.be, kunnen jongeren hun filmpje opladen.

‘Oe ist?’ reist rond
Maar de ‘Oe ist?’-campagne reist ook rond. Zo krijgen scholen, jeugddiensten, jeugdverenigingen enz. het aanbod om een workshop ‘slam poetry’ te laten plaatsvinden in hun eigen lokaal. Ook op verschillende West-Vlaamse festivals worden dergelijke workshops georganiseerd, onder andere op Leffingeleuren (Oostende), Dranouter Festival (Dranouter) en Elements Festival (Brugge).

Oe ist Brihang 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s