Goed nieuws en slecht nieuws…bon courage

D’er is goed nieuws en d’er is slecht nieuws.

Het goede nieuws is dat vanaf dinsdag 19 mei 2015 om 7 uur er in de Heistlaan opnieuw verkeer in beide richtingen mogelijk is. De Heistlaan is volledig afgewerkt tot net voor de kleine rotonde. Ter hoogte van de nieuwe, kleine rotonde leidt men het verkeer om via een bypass. De fietsers die van het jaagpad komen, volgen nog steeds de omleiding via de Heistlaan.

Het minder goed nieuws is…

Vanaf juni 2015 gaat de aanleg van de A11 tussen Westkapelle en Brugge een nieuwe fase in en zal een deel van de Oostkerkestraat (N376) 1 jaar tussenlang afgesloten worden voor alle verkeer.

Door de afsluiting van de Oostkerkestraat (N374) zal er een omleiding gelden tussen Westkapelle (Knokke-Heist) en Oostkerke (Damme) en de haven van Zeebrugge en Oostkerke. Deze omleiding zal voor de nodige verkeershinder zorgen, en geldt van juni 2015 tot juni 2016:
 Verkeer dat van Oostkerke naar de Natiënlaan (N49) wil, moet omrijden via een tijdelijk aangelegde weg en de Dudzelestraat (N374).
 Verkeer dat van de Natiënlaan (N49) naar Oostkerke rijdt, wordt ook omgeleid via deze tijdelijke weg. Bestuurders kunnen aan de tijdelijke weg echter niet meteen links afslaan naar de Westkapellesteenweg, maar moeten eerst keren aan de rotonde ter hoogte van de Heistlaan. Fietsers kunnen hier wel afslaan, voor hen wordt een veilige oversteekplaats voorzien.
 Verkeer vanuit Oostkerke naar de haven van Zeebrugge neemt de Leopoldsvaart-Noord, die tijdelijk een eenrichtingsweg wordt, en vervolgens de Havenrandweg-Zuid.
 Verkeer vanuit de haven naar Oostkerke wordt omgeleid via de Dudzelestraat (N376), de tijdelijke weg en de Westkapellesteenweg.

Het slechte nieuws is dat…

tussen 1 en 26 juni 2015 ook de Herdersbrug in Dudzele 4 weken onderbroken wordt.

Het wegdek en de onderbouw van een deel van de Dudzeelse Brug (in de volksmond Herdersbrug genaamd) moet dringende herstellingswerken ondergaan. De werken konden nog net uitgesteld worden tot na de werken aan de Boudewijnbrug op de Ring van Brugge (einde 23 mei 2015), maar moeten uit veiligheidsoverwegingen nog voor het bouwverlof worden uitgevoerd. De werken aan de brug zijn gepland vanaf 1 juni 2015 en zullen – in normale omstandigheden – maximaal 4 weken duren. In opdracht van MBZ zal hun aannemer voor het grootste deel van hun werken zowel overdag als ’s nachts werken om de uitvoeringstermijn zo kort mogelijk te houden.
In de omgeving van de Dudzeelse Brug moeten met het oog op de aanleg van de A11 ook nog enkele werken worden uitgevoerd, om nieuwe wegen te verbinden met de bestaande N348 Stationsweg en de N348 Havenrandweg-Zuid. Bovendien is het wegdek van de N348 Stationsweg vanaf de Dudzeelse Brug tot en met het kruispunt van de Ter Doeststraat in zeer slechte staat, en ook dringend aan herstel toe.
De stad Brugge, heeft in overleg met Agentschap Wegen en Verkeer, ervoor gekozen om alle werken te coördineren en gelijktijdig te laten uitvoeren, zodat de totale termijn van de verkeershinder maximaal beperkt blijft. Gelijktijdig zullen ook de brugpijlers van het viaduct van de A11 over het Boudewijnkanaal worden aangevat in de Ter Doeststraat.

Met én de Oostkerkestraat afgesloten én de Herdersbrug vraag ik me echt af hoe we komende weken in Brugge zullen geraken. Zeebrugge zit al strop zonder wegeniswerken…

Bon courage aan ons allen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s