Verkeers- en veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van Knokke Hippique

De wereldtop van de paardenspringsport strijkt van 25 t.e.m. 28 juni 2015 neer in Knokke-Heist. Naast 650 paarden en een 260-tal ruiters, verwachten de organisatoren 25.000 bezoekers op deze 4-daagse hippofiele happening. De lokale politie neemt dan ook extra maatregelen om de parkeer- en verkeersdruk rond de terreinen van Knokke Hippique in goede banen te leiden.

Verkeers- en veiligheidsmaatregelen
Om de verkeersafwikkeling vlot te laten verlopen, wordt er eenrichtingsverkeer ingevoerd op 23 en 24 juni in de Nieuwstraat (rijrichting Cipressenstraat) tussen de Westkapellestraat en Cipressenstraat.

Van 25 t.e.m. 28 juni is er ook eenrichtingsverkeer in:
• de Herenweg (rijrichting Dorpsstraat) tussen de Westkapellestraat en Dorpsstraat;
• de Westkapellestraat (rijrichting Herenweg) tussen de Dorpsstraat en Herenweg;
• de Nieuwstraat (rijrichting Westkapellestraat) tussen de Cipressenstraat en Westkapellestraat.
In deze periode is ook het stilstaan en parkeren verboden in de Nieuwstraat tussen de Cipressenstraat en Westkapellestraat.

Toegankelijkheid
Wil je de parkeer- en verkeersdruk in en rond het evenement vermijden? Maak gebruik van het openbaar vervoer, kom met de fiets of te voet. Kom je toch met de wagen naar Knokke Hippique? Er is een ingerichte parkeerzone voorzien, vlakbij het evenement.

• Kom je met de wagen uit Brugge, Brussel of Antwerpen? Rijd op de Natiënlaan (N49) in de richting van Knokke. Sla er linksaf naar de Dudzelestraat (N376) en daarna onmiddellijk rechtsaf naar de Hoekestraat. Volg de Hoekestraat tot aan het kruispunt met de Dorpsstraat (N376a). Sla er rechtsaf en daarna onmiddellijk linksaf naar de Westkapellestraat. Volg de baan tot aan de publieke ingangsweg van het evenement.
• Kom je met de wagen uit Knokke? Rijd op de Natiënlaan (N49) in de richting van Antwerpen. Sla er rechtsaf naar de Kalvekeetdijk (N349). Volg de baan tot aan de publieke ingangsweg van het evenement.
• Kom je met de wagen uit Heist? Rijd op de Westkapellestraat in de richting van Knokke. Volg de baan tot aan de publieke ingangsweg van het evenement.

knokke Hippique plan

Houd rekening met bijkomende verkeershinder door de A11-wegenwerken. Meer informatie op http://www.a11verbindt.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s