Gratis naar the Terracotta Army in Oostende

THE TERRACOTTA ARMY AND THE FIRST EMPEROR OF CHINA
EEN UITZONDERLIJKE REIS NAAR HET OUDE CHINA VAN 2200 JAAR GELEDEN

24.06 – 06.09.2015 – Kursaal Oostende

Nog tot en met 6 september loopt de expositie THE TERRACOTTA ARMY AND THE FIRST EMPEROR OF CHINA in het Kursaal Oostende.

DeKriebelOpReis heeft tien gratis duotickets voor The Terracotta Army. Interesse? Mail naar christel@communicatiesprong.be. De winnaars worden bekend gemaakt via de Facebook pagina DeKriebelOpReis.

De tentoonstelling TERRACOTTA ARMY (Het Terracottaleger en de Eerste Keizer van China) is een uitzonderlijke reis naar het oude China van 2200 jaar geleden. Het is onmiskenbaar de meest volledige tentoonstelling ooit gemaakt over het Terracottaleger, de dodenstad en het leven van de eerste keizer. In een bijzondere enscenering presenteert de expo meer dan 300 reproducties van beelden, strijdwagens, wapens en objecten die ontdekt werden in de kuilen van de dodenstad. Ze zijn gemaakt door Chinese ambachtslieden uit de regio rond de opgravingen, die met een bijzonder oog voor detail de pracht en originaliteit van de oorspronkelijke werken wisten te behouden.

De beelden, wapens, harnassen, strijdwagens, het aardewerk en de dagelijkse gebruiksvoorwerpen die getoond worden doorheen de tentoonstelling, zijn nagenoeg identiek aan de originelen en werden vervaardigd door Chinese ambachtslieden uit de Xi’an-regio. Het realistische gehalte van deze reproducties wordt bovendien versterkt door indrukwekkende decors, een spectaculaire belichting en audiovisuele installaties. Om bezoekers ten volle te laten genieten van deze culturele schatten, worden ze daarenboven begeleid door video’s op gigantische schermen, audiogidsen en een interactieve zone waar bezoekers in een unieke sfeer worden ondergedompeld.

Deze onderdompeling in het hart van de necropolis van de eerste keizer van China, is bestemd voor een breed publiek. Verspreid over niet minder dan 1800m2 belicht de tentoonstelling tal van onderwerpen: de geschiedenis van de eerste keizer, het originele leger, militaire veroveringen, het keizerrijk, het creatieproces van de soldaten van het Terracottaleger, het graf van de keizer, de geschiedenis van de archeologische opgravingen… Er zijn ook indrukwekkende reproducties te zien zoals de levensgrote replica’s van meer dan 170 strijders die deel uitmaken van een klank- en lichtspel dat een blik werpt op de reconstructie van een deel van de kuil. Identieke replica’s van de bronzen rijtuigen die ontdekt werden in een van de kuilen.

Praktische Info

Data
24.06.2015 – 06.09.2015

Tickets
€ 9,5 (kinderen t/m 12 jaar)
€ 13,5 (volwassenen)
€ 38 (familieticket voor 4 pers. (2 x volwassene + 2 x kids)

De prijzen zijn inclusief reservatiekosten.

Reservatie
http://www.sherpa.be
070 22 56 00 (max. € 0,30 / min.)
Boxoffice Toerisme Oostende

Meer info
http://www.expo-terracotta.be

DeKriebelOpReis heeft tien gratis duotickets voor The Terracotta Army. Interesse? Mail naar christel@communicatiesprong.be. De winnaars worden bekend gemaakt via de Facebook pagina DeKriebelOpReis.

terra cotta army affiche

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s