Na Knokke Hippique…de Brussels Stephex Masters

It’s been quite a summer voor de Kriebel…al was het vooral geen quiet summer. Vergeef me de simplistische woordspeling. smile

Mijn zomer begon, samen met Knokke-Heist, met Knokke Hippique. Ik had er in een enthousiaste bui mijn diensten voor de press office aangeboden en man, heb ik ervan genoten. Vier dagen zijn in euforie – en in veel werk – voorbij gevlogen. Het was een topevent met topsportprestaties, topprijzen, topruiters & paarden, topteams en een top publiek. Ik heb nog dagen gezweefd op de enthousiaste reacties van bezoekers. Ik sta dan ook te springen als een klein kind, of beter als een jong veulen, om na Knokke Hippique nu ook op de Brussels Stephex Masters aan het werk te mogen gaan.

De Brussels Stephex Masters is aan zijn tweede editie toe. Het is, net zoals Knokke Hippique, een vijfsterren sportevent. De top van de internationale ruitersport zal er aanwezig zijn. Er komt ook opnieuw een tentendorp met een 60 verschillende infostands en winkeltjes. ’s Avonds zijn er optredens. En de toegang tot dit alles is opnieuw gratis.

Na een overweldigende eerste editie van de Brussels Stephex Masters in 2014 hebben de organisatoren voor hun evenement op Stephex Stables in Wolvertem het maximum van vijf sterren toebedeeld gekregen. Bij een eerste evenement moet een nieuwe organisator van een internationale wedstrijd starten op drie sterrenniveau. Het werd meteen een editie die vijf sterren waard was, zo oordeelden de ruiters, de bezoekers en de officials. Iedere aanwezige werd behandeld als VIP. De sport was van de bovenste plank. Paard en ruiter kwamen niets tekort. Voor het publiek waren er naast het sportieve programma ook spectaculaire optredens en acts. De pers besteedde ruimschoots aandacht aan deze nieuwe topwedstrijd in de schaduw van de hoofdstad. Niet veel na afloop van het concours vorig jaar loofde de Internationale Ruitersportfederatie FEI bijgevolg vijf sterren uit voor de Brusselse Stephex Masters.

Ook de sterren in de piste zullen in nog grotere getale aanwezig zijn dit jaar. Uit de toptien van de wereldranglijst komen maar liefst zeven ruiters. Onder hen de absolute nummer één Scott Brash uit Groot Brittannië, maar ook regerend Olympisch en wereldbekerkampioen Steve Guerdat, onze eigen trots Daniel Deusser, Stephex Masters titelverdediger Kent Farrington uit de VS en de Duitse “Kaiser” Ludger Beerbaum. Die stuurde vorig jaar al zijn collega Philipp Weishaupt en liet zich door hem overhalen om dit jaar ook zelf te komen. Ludger Beerbaum is één van de meest invloedrijke springruiters van de laatste drie decennia. Dat hij zijn goedkeuring geeft, kan door de organisatoren als het mooiste compliment beschouwd worden. Onwaarschijnlijk maar waar: zeventien ruiters uit de toptwintig komen tijdens het eerste weekend van september naar de stal van Stephan Conter in de Lovegemstraat te Wolvertem. Het hoogtepunt is er zondagnamiddag 6 september met de lucratieve grote prijs, maar de competitie begint al op woensdag 2 september. De toegang voor het publiek is gratis.

CU there 🙂

Brussels Stephex Masters cover

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s