Opwarmertje voor de Zoute Grand Prix® 2015

grf_ZOUTE_Grand_Prix affiche

Vintage is in. Je hebt vintage mode, meubels, fietsen … En al enkele jaren neemt ook de verkoop van oldtimers een hoge vlucht. Zo stond in 2012 het aantal ingeschreven wagens ouder dan 25 jaar bij de Dienst Inschrijvingen (DIV) al op 180.000 exemplaren.

Specialisten verklaren dat succes aan het verlangen van de consument om terug te grijpen naar producten met een verhaal. Ze willen een stukje geschiedenis opnieuw te beleven. Het is daarbij een manier om zich te onderscheiden met een uniek, origineel object dat naast een esthetische en emotionele, bovendien ook een economische waarde heeft.

De stijgende interesse in oldtimers heeft de afgelopen jaren voor een boom van classic car evenementen gezorgd. In België alleen vinden er dit najaar meer dan 100 plaats. Wellicht één van de mooiste, drukst bijgewoonde en, vooral, de meest exclusieve is de ZOUTE GRAND PRIX® in Knokke-Heist. Philippe Van de Ryse en Filip & David Bourgoo, organisatoren: “Tijdens de ZOUTE GRAND PRIX® krijgt het publiek, gespreid over vier dagen vijf evenementen waarin feilloze mechaniek, glimmend metaal en exclusief vakwerk uit vervlogen tijden centraal staan. De eerste editie in 2010 lokte 5.000 à 7.000 mensen. In 2011, 2012 en 2013 groeide dat aantal naar 80.000 à 100.000 bezoekers. De lustrumeditie van 2014 trok zelfs ongeveer 130.000 geïnteresseerden naar Knokke-Heist. De combinatie van een exclusief kader en een sterk programma valt duidelijk in de smaak.”

Wie dit jaar niets van dit unieke oldtimerspektakel wil missen, is van 8 tot 11 oktober 2015 welkom in Knokke-Heist voor de zesde uitgave van de ZOUTE GRAND PRIX®. Naast een oldtimerrally, kunnen liefhebbers van exclusieve wagens gaan kijken naar een elegantieconcours van internationaal topniveau en een GT tour. Op vrijdag is er ook een veiling van enkele zeldzame classic cars (Ferrari’s, Porsches, Jaguars …). Deze veiling loopt in samenwerking met het Britse veilinghuis Bonhams.

Meer informatie over de ZOUTE GRAND PRIX® 2015 vindt u op http://www.zoutegrandprix.be.

grf_zoute grand prix_Atmosphere_at_the_arrival_of_the_ZOUTE_RALLY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s