In bed met Pieter Aspe

Ca y est. Het is weer zo ver. Ik ga de komende dagen opnieuw naar bed met Pieter Aspe. De auteur, die tot grote verwondering van mijn Zoon in het dagelijkse leven gewoon Pierre heet, heeft een nieuw boek uit. En deze ligt op mijn nachtkastje op mij te wachten tot mijn werkdag voorbij is. Tussen haakjes. Ik snappe de verwondering van Zoon niet zo goed. Freddy De Vadder heet op momenten dat hij niet op het podium staat ook gewoon Bart en als ik naast Zoon tv zit te kijken in de zetel, naar Aspe of naar Bevergem, heet ik ook gewoon Mama en niet Kriebel. Soit. Pieter Aspe heeft een nieuw boek uit. Ik moet er nog aan beginnen maar ik ben er nu al zot van.

Aspe en ik, we go way back, zoals ze zeggen . Ik ga niet beweren dat ik ze allemaal heb gelezen maar toch veel. Ik ga ook niet beweren dat ik ze allemaal even graag heb gelezen maar toch veel. Net zoals in elke goede relatie had ik af en toe eens genoeg van Aspe en Van In en vooral van de immer mooie Hannelore Martens, de wonderwoman die na een drukke werkdag die ze combineert met de opvoeding van haar drie kinderen ’s avonds ook nog zin en energie heeft om stomende seks te hebben met een als een spons alcohol absorberende echtgenoot, de speurder annex terrasjesvreter Pieter Van In. Maar net zoals in een goede relatie flakkert de hmmm…hoe zouden we noemen…de…passie tussen de Kriebel en de boeken waarin Van In de hoofdrol speelt na een dipje altijd terug hoog op.

Zoals nu. Het oor van Malchus wordt een topper. Omdat het nu eens de katholieken zijn die aanslagen plegen. (U weze gewaarschuwd.) Omdat Hannelore hangborsten heeft gekregen. (Eindelijk.) Omdat Pieter – en wie weet ook Pierre – zich af vraagt waarom hij de krant nog leest. (Wie niet.) Omdat… Juist. Daarom.

Het Oor van Malchus
Publicatiedatum: 06/10/2015
Uitgever: WPG Uitgevers BE – Algemeen
ISBN: 9789022331101
Is opgedragen aan Pieter aan drie belangrijke personen binnen uitgeverij Manteau, uitgever Karel Dierickx zelf, Leen Lever en Ilse Van Nerum. “Drie mensen die ervoor zorgen dat mijn geklungel professioneel wordt verwerkt,” aldus de schrijver. Ofte drie mensen die de link zijn tussen het boek dat hij geschreven heeft en de duizenden die hij op de boekenbeurs zal signeren. Ik vind dit mooi.

Pieter Aspe - Het oor van Malchus

 

cbek_pieter aspe 2015

Foto met dank aan www.krantvanblankenberge.be

Wil je ook Pieter Aspe op je nachtkastje? Een gesigneerd exemplaar dan nog wel? Mail dan naar info@communicatiesprong.be. Schrijf in je mail welk het vorige boek was dat je gelezen hebt en waarom. Deelnemen kan tot en met 31 oktober 2015.

2 gedachten over “In bed met Pieter Aspe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s