KTKH speelt Boter bij de Vis

Zelfs in de meest donkere dagen brengt het KTKH licht. We zien heel erg uit naar hun volgende productie. Geniet ervan:

Boter bij de vis

Op 10, 11 en 12 december, telkens om 20u, entertaint het Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist het Scharpoordpubliek met hun nieuwste productie Boter bij de Vis. De repetities draaien op volle toeren en zo zegt hun PR-verantwoordelijke Dominiek Segaert, de sfeer in de spelers- en medewerkersgroep bij deze ongelooflijke komedie is bijzonder goed. “De groep hangt enorm aan elkaar en de samenwerking met regisseur John Schouppe is ook optimaal. De wekelijkse repetities brengen uitsluitend blije en enthousiaste spelers samen die andermaal voor een spetterende productie voor het KTKH zullen zorgen. Ook de decor-, souffleurs-, toneelmeesters- en grimeploeg geven weer het beste van zichzelf en ook dat mag best wel eens benadrukt worden.” Boter bij de Vis is een dolle komedie van Michael Cooney in een vertaling van Vic Ribbens en een regie van John Schouppe, Knokkenaar in hart en nieren, zo zegt hij zelf. “Mensen doen lachen of huilen van ontroering. Maar ik vergeet nooit dat in Knokke-Heist alles is gestart voor mij Mijn roots liggen nog altijd op dit podium. Persoonlijk vind ik het nog steeds één van de mooiste zalen in West-Vlaanderen. Telkens als ik hier de zaal opnieuw binnenkom, even op de planken sta en me naar het publiek richt, flitsen al de stukken die ik hier mocht spelen door mijn geest. Ik volgde op mijn twaalfde opleidingen dictie, voordracht en toneel. Daarna volgde nog een zesjarige toneelopleiding aan academie.
Na mijn studies was ik op de planken in het Arca-theater in Gent te zien. In zeventien jaar speelde ik drieënveertig theaterproducties o.a. Piaf, Enge, Spoken en De Drielingbroers, de zuiverste commedia del’arte. Maar ook in het kader van Brugge 2002 vertolkte ik commissaris Van In naar het boek ‘Vagevuur’ van Pieter Aspe.
Intussen ben ik naar Oostkamp uitgeweken waar ik naast regisseren ook een tijd dictie, voordracht en toneel aan de academie gaf en workshops toneel voor Opendoek West- Vlaanderen.”

De KTKH-acteurs die deze productie op de planken staan zijn Steve Poppe, Tania Watelle, Olivier Speybroeck, Tomas Michils, Thomas Coolen, Ann Van Geeteruyen, Ann Emonts-Gast, Alexander Van Eeghem, Veronique Buysse en Anne Dobbels. De première is een benefietvoorstelling t.v.v. het onderwijs- en straatjongerenproject Vriendschap voor de Filippijnen. Meer info & tickets via http://www.ktkh.be. Zaterdag is uitverkocht.

foto’s: Bert De Nijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s