De sint is terug naar Spanje…de cadeautjes blijven :-)

Weet je dat altijd als ik voor de sint sta, zelfs al ben ik nu al bijna midlife gerechtigd, ik mij nog altijd een klein meisje voel?

P1030551

Maar dat kan ook zijn omdat ik deze keer voor de sint stond met een klein kodakske in de hand. Dat maakt mij altijd wat verlegen.

Anyway, het bezoek van de sint bij PCS en bij mij thuis inspireerde mij tot het schrijven van een Kriebeltje. Je leest hem woensdag in Tam-Tam, en hier al in première:

De Sint is geweest ten huize Kriebel. Ik ben daar blij om. Ik apprecieer het dat de goedheilige man nog de moeite neemt om ook bij kinderen van bijna 14 en bijna 16 langs te komen. Maar ze verdienen het dan ook, die oude kinderen van mij. Het zijn fijne mensen, typische jeugd-van-2015-producten met een iPad en een smartphone en heel veel online vrienden zonder wie ze echt niet kunnen en echte vrienden die ze al helemaal niet kunnen missen. Het zijn kinderen die heel veel uren per week naar school gaan en huiswerk maken en tussenin nog sporten of muziek maken of allebei. Ze gaan graag met vrienden naar de schaatspiste of de cinema. Naar de film mag ik niet meer mee maar ze kunnen er wel nog van genieten samen met ons aan tafel te zitten voor het middageten of bij ons in de zetel aan de tv onder een deken kruipen om mee te zingen met The Voice Kids of de nieuwe K3, of –help mij- De Kampioenen. Het zijn doorsnee kinderen dus, net zoals die van u. Ze hebben het nochtans niet altijd makkelijk die kinderen van 2015. Zelfs al hebben ze niet altijd echte ‘rodeneuzenproblemen’, toch hebben doorsnee kinderen het soms ook moeilijk met hun hormonen die tilt slaan bij momenten of met hun ouders wiens hormonen tilt slaan bij momenten of met hun ouders die een midlifecrisis meemaken of whatever. Daarom dat ik het fijn vind van de Sint dat hij nog eens langs komt bij de grote kinderen om hen en ons eraan te herinneren dat wie of wat of hoe oud ze zijn of wat ze doen, of wat we ook van hen verlangen, dat ze nog altijd gewoon onze kinderen zijn. Onze puppy’s. Geluk hebben ze wel dat de Sint over de daken komt. Met de wegeniswerken in de Heistlaan op twee verschillende plaatsen, met de werken aan de A11 die ons insluiten en die aan Aalter die aangekondigd zijn, zou Hij hier anders nooit geraakt zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s