GESELS van een imaginaire god

 

Ik ben altijd blij als ik publicaties mag aankondigen van mensen die me genegen zijn. Bij deze dus, alstublieft:

Zopas rolde in Knokke-Heist “GESELS van een imaginaire god” van de pers. Het boek schetst in 284 bladzijden problemen en mogelijke oplossingen rond de migrantencrisis, het gevaar van globalisatie, de heerschappij van de dollargod en de dreiging van een derde wereldoorlog. Hoe komt het dat tienduizenden moslimgezinnen momenteel de landen van hun vroegere koloniale meesters worden binnengesmokkeld in een soort retourkolonisatie? Wat is nodig om de bestaande Europese waarden te beschermen? Via het doorlichten van de historie en de geloofwaar-digheid van de godsdienstige dogma’s wordt nagegaan of onze cultuur sterk genoeg staat of straks mogelijk wordt weggeveegd. Waren we beter af zonder kerkelijke instellingen, of zijn ze een morele kracht ten goede? Slagen extremisten erin ons zodanig in te schuchteren, dat kritiek op de godsdienst straks onmogelijk wordt en we terugkeren naar de mentale slavernij van de middeleeuwen? Of zijn onderwijs en intensieve integratie de oplossing voor een betere toekomst?

Wordt die toekomst echter evenzeer bedreigd door het extreem kapitalisme van multinationals en het economisch en politiek Big-Brother-imperialisme van landen zoals de Verenigde Staten? Is de Europese Unie een democratie? En vormt de globalisatie, waarbij sommige bedrijven groter zijn dan bepaalde landen, een bedreiging voor een democratische samenleving? Wordt de mens straks geleidelijk weer in lijfeigenschap genomen, dit keer door de multinationals? Worden we ondertussen -als voorbereiding- door de media met de ‘eenzijdige veelzijdigheid’ van het nieuws en het verstand-op-nul van celebrity- en reality-tv in slaap gewiegd?

Op deze en andere vragen probeert “GESELS” (vanaf de Big Bang tot vandaag) een antwoord te geven. “GESELS” bevat geen moeilijke stadhuiswoorden en is prettig leesbaar, ondermeer ook door vele tientallen citaten van mensen zoals Einstein, Prof. Etienne Vermeersch, Mark Twain, Kafka, Oscar Wilde, Richard Dawkins, Boeddha, ‘Homer Simpson’, Napoleon, Ricky Gervais, Yoko Ono, George Orwell, Voltaire, Woody Allen, Shakespeare, Bill Maher, Neil deGrasse Tyson, Bob Hope, Hitler, Angelina Jolie, Osama Bin Laden, Desmond Tutu, Stephen Hawking…

Auteur van “GESELS” is A.J. Beirens, die meer dan dertig jaar lang het lokale radionieuws verzorgde aan onze Oostkust en in die periode ook correspondent was voor de VRT en BBC-radio.

“GESELS” werd zopas gepubliceerd bij Lulu.com in Groot-Brittannië, kost 19,98 € en kan via deze link besteld worden: http://bit.do/gesels
ISBN nummer: 978-1-326-57207-5

Eerder schreef de auteur ondermeer ook ”Vlucht naar Penzance”, het verhaal van de Heistse en andere Vlaamse vissers tijdens de Tweede Wereldoorlog.

2 Comments

  1. Dank je wel Christel voor de aandacht die je aan m’n boek hebt besteed. Ik wens je een prettige spring-break. Nadien kom je maar “iets anders dan koffie” drinken, als je tijd hebt. Hou je goed.

    Beste Groeten, aj

    (PS. Christel, als je ooit eens een lange url moet inkorten om op te nemen in je blogs, dat kan gratis bij bit.do.com. Je kan daar zelf het woord opgeven dat je wil als korte url. Bij andere inkortsites word je opgescheept met allerlei verwarrende letters en cijfers.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s