Mosselen à la Oesterput nu ook in boekvorm

De wereldvermaarde mosselen van Piet Devriendt – wij overdrijven niet, de 200 zitjes van De Oesterput in Blankenberge zijn elke middag en avond ingenomen en de wachtrij tijdens het weekend kan zeer internationaal zijn,  altijd goed voor een boeiend gesprek als je eventjes, nooit te lang, moet wachten. Die wereldvermaarde mosselen dus, kan je nu ook thuis zelf bereiden. Piet Devriendt heeft immers een mosselkookboek uit, zijn eerste, en daarin verklapt hij 60 verschillende wijzen waarop u en ik mosselen kunnen bereiden.

Mosselen voorplat

Voorwaarde één voor een goede mosselbereiding is uiteraard de mossel zelf. De Oesterput serveert vanaf de late lente tot ongeveer februari met een pauze op het einde van de winter als het vlees van de mossel niet voldoet, alleen maar de beste mosselen. Topkwaliteit primeert. De bereidingen, die zijn in de Oesterput gevarieerd. Piet Devriendt verklapt in zijn boek het recept voor zijn Mosselen Piet, met zijn uitmuntende combinatie van onder andere wijn, room en Muntok peper. Favoriete mosselbereiding van zoon Robbe die Spermalie en Hotelschool Ter Duinen  met elkaar combineerde zijn de mosselen in tomatenwater met tuinbonen, rode bonen en sjalot. Vader en zoon werkten samen aan het boek en u raadt het al, de klassieke bereidingen zijn van vaders hand, de zoon – die op Tomorrowland ook Oesterput kreeft serveert – zorgde voor de eigentijdse toets.

De Oesterput is trouwens een echt familiebedrijf. Piet Devriendt baat samen met zijn vrouw Caroline en hun twee zonen, Robbe en Pieter, sinds 1986 De Oesterput in Blankenberge uit. Zij zijn de vierde generatie, want Piets overgrootvader startte al in 1885 met een groothandel in schaaldieren. Piet is een gerenommeerde chef, die zijn mosselen niet alleen al op het outdoor dance-event Tomorrowland maar ook in Dubai mocht klaarmaken. Dat kon alleen maar resulteren in een bijzonder boek waarbij wij ook een woord van lof uiten voor de mosselfoto’s. Die zijn van de hand van de Brugse fotografe Ann-Sophie Deldycke die samen met Robbe Devriendt ook de styling en food styling verzorgde. Knap. Voor de presentatiefoto’s van het boek, deden we beroep op de foto’s van http://www.krantvanblankenberge.be, waarvoor ook onze dank.

Mosselen * Piet Devriendt * Hardback * € 24,99 * 176 pagina´s * ISBN 978 90 488 3574 8 * Is uitgegeven door Carrera Culinair, een imprint van Overamstel uitgevers.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s