Luc Caals dirigeert…

’t Begin van de zomer is een mooie tijd van het jaar voor De Kriebel. Ik heb immers het voorrecht hier en daar een première van een show te kunnen / mogen / soms moeten meepikken. It’s part of the job, a dirty job, but I like it…a lot.

Enthousiast dus heb ik gereageerd op de uitnodiging van Luc Caals om zijn nieuwste show in Blankenberge te gaan bekijken. Vorig jaar was ik tijdens zijn reeks voorstellingen net op reis. Het was m.a.w. geleden van een vroegere passage in Middelkerke toen het in opdracht van De Zondag van moetes was dat ik ging kijken, maar helemaal gecharmeerd door de man en zijn humor terug naar huis ben gekeerd. Ik hou van comedy, ik hou van cabaret, van show, van revue, van muziek, van wie ze brengt. I like de Luc Caals zomershows.

Maar ik moet eerlijk zijn – zoals ik altijd poog te zijn. Ik had geen flauw idee wie de andere artiesten waren die door Caals worden ‘gedirigeerd’ in zijn zomershow 2016, genaamd ‘Caals Dirigeert’. Ik ken de Luc, ik ken zijn regisseur Jeroen Maes voor wie ik een eindeloze bewondering heb. Geen idee wie the others waren wiens namen werden genoemd tijdens op de perspresentatie van Caals Dirigeert tijdens het verorberen van een glaasje bubbels en een mosseltje in de Oesterput – alweer ja… –  op enkele luttele uren voor de première. By the way, ik zou geen mossel door mijn keel krijgen, mocht ik deze ooit aangeboden krijgen op enkele uren voor een première in ’t Colisée gesteld dat ik er zelf zou mogen/moeten spelen. Ik heb dan ook meer de pers zien smikkelen – mezelf incluus – dan de artiesten zelf. Maar ik ben aan het afwijken. Wat ik wil zeggen is, is dat ik hier bij deze in feite Luc Caals en Jeroen Maes wil danken voor het maken van een mooie, vermakelijke zomershow, voor het samenbrengen van de mensen die deze show samen met hen maken. Ik dank heel hard het genie dat een van mijn favoriete liedjes ever ‘Fly me to the moon’ in de show heeft geprogrammeerd. Ik dank de stemmen Alexander Metselaar, Luc Caals, Hans-Peter Janssens & Liesbeth Roose. Whaw is het enige wat ik kan zeggen. En ik ben beschaamd, echt wel, dat ik Hans-Peter Janssens voorheen niet kende. ’t Is te zeggen, ik kende hem wel. Ik heb hem waarschijnlijk van op afstand oneindig bewonderd toen hij de hoofdrol speelde in The Phantom of the Opera en ik ergens in het Londonse publiek zat. Ik heb de musical nog maar slechts een keer of drie gezien. Ik kende hem wel maar ik wist het niet. Beschaamd zijnde, heb ik het hem gezegd tijdens de receptie na de ‘Caals Dirigeert’ première. Ik had al een glaasje bubbels binnen, dus mijn durf was wat groter. Je ziet er zo gewoon uit, zei ik, als je daar zo staat te praten met en tussen een paar andere mensen – is trouwens niet helemaal waar, er is niets gewoons aan de man, hij is oneindig aantrekkelijk knap, in ’t echt nog meer dan op de foto, maar dat doet er nu niet toe – je ziet er gewoon uit, zei ik, maar op het podium word je een soort halfgod.  Wat ik wil zeggen beste lezer, ‘Caals Dirigeert’ is een fijne, grappige, entertainende zomershow, maar Luc Caals heeft daarbovenop een halfgod naast zich op het podium gezet en man, man, man, was ik daar blij, blij, blij mee… Ik ben nog aan het genieten… The Phanton om the Opera is here…in ’t Colisée. Sing Hans-Peter Janssens, sing for de Kriebel…en voor mijn lezers.

Caals Dirigeert in ’t Colisée, Kerkstraat 27, Blankenberge is nog te zien op verschillende data tot en met 27 augustus 2016. Speelkalender en reserveringen via 050 70 81 98 – 0468 15 80 19 – info@kusttheater.com

Onderstaande foto’s – waarvoor dank aan http://www.krantvanblankenberge.be –  geven je een mooi beeld van wat je visueel van de show kan verwachten. De Kriebel met Braven fanfoto is een extraatje 🙂

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s