Texel, een culinaire beleving

dekriebelopreis

De tijd dat een culinaire beleving in Nederland bestond uit het binnenspelen bitterballen met mosterd is definitief voorbij. Gelukkig. Onze buurregio Zeeland was al uitgegroeid tot hotspot voor foodies. Ook verder in het noorden heeft Nederland onze smaakpapillen heel wat te bieden. Het Waddeneiland Texel is niet alleen een oase van rust en natuur, maar ook een hoeder van een oprechte, natuurlijke, duurzame en verfijnde keuken.

De Reis

Ik neem de trein naar Den Helder en na een zalige boottocht – 20 minuutjes – meer ik aan op het tot de verbeelding sprekende eiland. Als eerste halte staat een kennismakingslunch in restaurant Wanbinge – genoemd naar Texels oudste dorp – op het programma. De klassieke Franse keuken van Chef de cuisine Melvin van Sambeek mag het keurmerk ‘Echt Texels Product’ dragen. Al van mijn eerste blik op de kaart wordt me duidelijk waar dit om draait : het voorgerecht ‘garnalen gevangen door…

View original post 1.207 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s