Raadslid Bedert, tot uw dienst Knokke-Heist

We hebben een nieuwe start genomen in 2019 en hoe… Op de derde dag al van dit magische nieuwe jaar ben ik ‘ingezworen’ als gemeenteraadslid en OCMW-raadslid van Knokke-Heist en tevens ook verkozen tot politieraadslid, dit ten overstaan van onze burgemeester graaf Lippens. Dit bijzondere moment werd door verschillende fotografen vastgelegd maar eentje had ook mijn smile te pakken, waarvoor dank Annemarie Maertens.

Met de glimlach, met veel engagement, authenticiteit en empathie is hoe ik mij de voorbije jaren op verschillende vlakken altijd heb ingezet voor mijn werk, voor mijn gemeente, voor mijn familie en voor mijn lezers. Het is hoe ik me de volgende zes jaar ga inzetten voor mijn mede-inwoners en bezoekers van ons Knokke-Heist. Zonder als een politieker te willen klinken : dit is een belofte. Mensen die me kennen weten dat dit waar is. Wie me (nog) niet kent, zal dit wel ontdekken. De eerste periode van ‘raadslid zijn’, is er vooral eentje van inwerken en bijleren. De eerste bladzijden van mijn ‘to do’ notitieboekje zijn al ingevuld, de eerste opleidingen zijn al gevolgd, ja zelfs de eerste nieuwjaarsreceptie is al achter de rug…

Ik bedank iedereen die me hier heeft gebracht. Mijn altijd ondersteunende echtgenoot Daniël Rijckaert en onze kinderen Daphné en Stanny in de allereerste plaats. Ik denk niet dat Echtgenoot op het moment dat wij elkaar het ja-woord gaven al wist dat hij zo’n ondernemende vrouw in huis had gehaald, maar in ieder geval, wat ik ook doe, hij is er altijd voor mij en nu nog meer dan vroeger. De kinderen zijn ondertussen zelfstandige entiteiten geworden. Dochter heeft vandaag haar eerste examen in Howest. We keep fingers crossed en het kaarsje brandende. Zoon combineert op een schitterende manier zijn ASO Economie-Moderne Talen met zijn muziekopleiding. Ik zou het fantastisch gevonden hebben mochten mijn ouders er vandaag nog bij geweest zijn maar laat ons zeggen dat ze in ons hart altijd heel dicht bij ons zijn.

Tevens dank ik eenieder die mij zijn of haar stem of de partijstem heeft gegeven. Ik heb jullie vertrouwen gekregen. ik zal er alles aan doen om deze waar te maken. Een speciale merci aan schepen Kathleen van der Hooft die mij in haar politiek engagement heeft meegenomen en aan ere-schepen Danny Despiegelaere voor zijn steun reeds vele jaren. Uiteraard ook een stevige big hug aan mijn familie en schoonfamilie, en especially aan mijn ‘friends’, de echte, de virtuele en de mix van beide. Onmisbaar zijn jullie.

Raadslid zijn is, zoals ik zei, een engagement. Het is verre van een fulltime job. In het dagelijkse leven ben ik momenteel volop aan het solliciteren. Ik ben door de saneringen in het bedrijf waarvoor ik werkte momenteel ‘thuis’ en heb volop tijd voor de was en de plas en het maken van verse quiche. Ik volg een cursus Duits want ik heb gemerkt dat als je als vertegenwoordiger of account manager de baan op wil daar nogal wat opportuniteiten te rapen vallen. Verder doe ik ook wat ik al altijd heb gedaan, zijnde genieten van de kleine dingen des levens. Zoals van de muziek op de blues jam in de Tracks & Travellers. (Je ziet daar zowaar soms topmuzikanten aan het werk.) Van een zetel/deken/Telenet Play More Sopranos momentje. (Game of Thrones komt terug in april).  Van mijn wekelijks babbeltje op Radio Kompas. (Zondag was Daniël eens mee. Hij heeft zijn radiodebuut gemaakt. Ik apetrots.) Van een wandelingetje langs de vaart met onze Chloë. (Pup wordt 9 jaar eind deze maand.) Van het kijken naar onze voederboom in de tuin. (Druk bezocht. We hebben weer meesjes en een roodborstje ‘in huis’.) Van een koffie met een stuk chocola. (Ben nooit mager geweest en zal het hopelijk ook nooit worden.) Van het schrijven van een stukje tekst. (Ook in 2019 blijf ik hier heel graag reistips met jullie delen.) Ik geniet van het gelezen worden.

Ik wens jullie allen een heel fijne dag toe.

Met hartelijke groeten

Christel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Raadslid Bedert, tot uw dienst Knokke-Heist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s